El que necessites saber sobre: alimentació i esclerosi múltiple

En aquesta pàgina trobaràs informació sobre alimentació saludable amb esclerosi múltiple, aliments interessants per incorporar a la dieta habitual i pautes per triar una dieta adequada per a l’EM.

PDF: Guia dʼhàbits saludables

La guia dʼhàbits saludables per a persones amb esclerosi múltiple t’ajudarà a cuidar-te ia sentir-te millor. Parlem de la salut emocional, el descans, l’alimentació, l’esport… A la guia hi trobaràs molts consells perquè puguis tenir la millor qualitat de vida.

Vídeo: Sessió informativa: Alimentació i EM

Una bona alimentació té conseqüències sobre el benestar de les persones amb EM i contribueix a controlar alguns símptomes. Però què podem menjar? Quin és el plat ideal? T’has quedat sense idees? La nutricionista clínica Giuliana Schifini te n’ofereix moltes en aquesta sessió perquè cal menjar bé, però també gaudir!

PDF: Guia sobre alimentació i EM

A la guia sobre alimentació i EM hi descobriràs com influeix l’alimentació en l’aparició de l’esclerosi múltiple. També aprendràs quina dieta has de seguir per sentir-te millor i controlar els símptomes de l’EM com la fatiga, la disfàgia, la incontinència o l’estrenyiment.

Vídeo: Com preparar un esmorzar saludable?

Preparar un esmorzar saludable és més fàcil del que sovint pensem. La nutricionista clínica Giuliana Schifini ens explica com preparar un esmorzar saludable i equilibrat i ens mostra 4 idees per aconseguir-ho.

Vídeo: Com preparar un plat saludable?

Un plat saludable ha d’incorporar verdures i vegetals crus o cuits, proteïnes i hidrats de carboni. La nutricionista clínica, Giuliana Schifini, ens dona idees de plats saludables i equilibrats.

Article: Alimentació saludable per a l’esclerosi múltiple

Una alimentació saludable és fonamental per a l’esclerosi múltiple. T’expliquem quins són els aliments més recomanables i quins és millor evitar per a una bona evolució de l’EM.

Article: Són útils les dietes per gestionar l’esclerosi múltiple?

Hi ha molts tipus de dietes: baixes en carbohidrats, sense carn, paleo… No obstant això, a banda d’un possible objectiu de pèrdua de pes, poden aquestes dietes ajudar a gestionar els símptomes de l’esclerosi múltiple?

Article: 10 aliments antiinflamatoris per a l’EM

Tenint en compte que l’esclerosi múltiple és una malaltia inflamatòria, té sentit pensar que consumir aliments antiinflamatoris pugui ser beneficiós. En aquesta infografia et mostrem aliments amb potencial antiinflamatori perquè incorporis en la dieta.

Article: Com controlar el pes amb esclerosi múltiple

Les persones amb esclerosi múltiple han de controlar el pes i evitar el sobrepès. La teràpia amb esteroides, la fatiga o una possible depressió en poden ser les principals causes.

Article: Gluten i esclerosi múltiple: quina és la relació?

La celiaquia és una forma d’intolerància al gluten que, com l’esclerosi múltiple, és una malaltia autoimmune. Podria una dieta sense gluten ajudar a les persones amb EM?

Article: El colesterol bo pot ajudar a reduir la fatiga de l’EM

Un estudi vincula una dieta rica en vegetals amb alt contingut de HDL (conegut com a colesterol bo) amb una reducció de la fatiga causada per l’esclerosi múltiple.

Article: Estratègies per superar les dificultats per cuinar amb esclerosi múltiple

Les persones amb esclerosi múltiple poden experimentar una sèrie de dificultats quan porten a terme activitats de la vida diària. Una activitat tan quotidiana com cuinar pot suposar un veritable repte.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!