Transparència i bones pràctiques

La Fundació Esclerosi Múltiple és una organització del tercer sector social que rep fons públics, d’entitats privades i de particulars. Per això, i per coherència amb els nostres valors, la Fundació Esclerosi Múltiple està compromesa amb la transparència.

Més enllà de les obligacions legals -com el compliment de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern– tenim la convicció, i el compromís social de compartir la informació referent a la nostra activitat de manera comprensible. És a dir, treballem per comunicar què fem, com ho fem i què aportem a la societat de la manera més senzilla possible perquè volem aconseguir ser més permeables vers la comunitat amb una governança més amplia, participativa i equitativa a la nostra base social.

La Fundació Esclerosi Múltiple està inscrita en el registre de Grups d’Interès de la Generalitat de Catalunya amb el número 1403.

La Fundació compta amb el distintiu que atorga la Fundación Lealtad, que garanteix la transparència i eficàcia en la gestió.

La Fundación Lealtad és una institució independent i sense ànim de lucre que d’acord amb una metodologia d’anàlisi de la transparència i les bones pràctiques de gestió de les ONG, atorga el segell d’ONG acreditada a aquelles entitats que compleixen 9 principis.

Aquest distintiu té en compte factors com el funcionament i la regulació de l’ordre de govern, la claredat i la publicitat en el finançament dels comptes anuals, així com el correcte compliment de les obligacions legals i la promoció de voluntariat.

El distintiu d’ONG acreditada, únic a l’Estat espanyol, facilita als donants i socis accedir a la informació sobre les entitats i a pautes i consells per poder fer les seves donacions. Igualment, certifica la tasca que es porta a terme en cada organització.

Missió, visió i valors

Òrgans de govern

Patronat

El Patronat de la Fundació està presidit per María José Abella i el Dr. Xavier Montalban n’és el vicepresident. Josep Maria Perelló i Agustí Bou en són l’administrador i el secretari, respectivament. La resta del Patronat està format per Antoni Albaladejo, Joan Bigorra, Teresa Campanera, Manel Perió, Fco. J. de la Bellacasa, Josefa Querol, Àngeles Tejada i Xavier Pujol.

Comitè directiu

El Comitè directiu de la FEM està liderat per Rosa Masriera, que n’és la directora executiva. L’acompanyen Maria Moreno, directora de Recursos Humans; David Díaz, director administratiu i financer; Sònia Maymó, directora assistencial i de qualitat; Eva Navarro, directora d’intermediació laboral i empreses i Íria Saà directora de comunicació i captació de fons.

Estructura organitzativa

La Fundació té un equip professional multidisciplinari format per 82 persones. D’aquestes, 50 fan feines relacionades amb l’atenció directa a l’esclerosi múltiple i 32 amb tasques d’administració, direcció comunicació i empreses.

Normativa d'aplicació

En aquest apartat hi ha les lleis i normatives que apliquem a la Fundació tant en l’àmbit jurídic, de missió i valors o per les activitats i serveis que oferim.

Pla estratègic

El Pla estratègic ha de fer front a les noves dinàmiques econòmiques socials i tecnològiques i està basat en 4 eixos fonamentals: Sostenibilitat, governança, productes i serveis i relacions amb l’entorn.

Balanç social

Gràcies a l’eina de rendició de comptes i mesura d’impacte social, ambiental i de bon govern, hem pogut avaluar, les cinc grans àrees de responsabilitat social: la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social i la qualitat laboral. 

Contractes adjudicats per les administracions

Resultats 2023

Ingressos

4.792.432€

Despeses

4.458.841€

66%
Neurorehabilitació

10%
Informació i sensibilització

13%
Primera atenció i orientació 

8%
Formació o intermediació amb empreses

3%
Recerca

RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA

La Responsabilitat Social Corporativa (RSC) és un concepte que integra inquietuds socials, mediambientals, ètiques, laborals, econòmiques i de bon govern que es plantegen en el si d’una organització. Aquest fet genera confiança als grups d’interès i a la societat en general.

Pla d'igualtat

La FEM té l’objectiu d’assolir uns estàndards de qualitat i responsabilitat social que beneficiïn el conjunt de les persones que conformen l’entitat i la seva base social, i en conseqüència, a la societat en general. Cal vetllar perquè l’organització inclogui la perspectiva de gènere, generi llocs de feina estables i de qualitat i fomenti unes condicions de treball que permetin posar la sostenibilitat de la vida en el centre.

En data 08/03/2022 es notifica la resolució favorable de la inscripció i la publicitat del Pla d’igualtat de l’empresa Fundació privada per la lluita contra l’Esclerosi Múltiple al Registre i dipòsit de convenis col·lectius, acords col·lectius de treball i plans d’igualtat de la Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Treball.
Codi 79110072112022

CANAL DE DENÚNCIES

El canal de denúncies està exclusivament dirigit a recollir denúncies sobre conductes irregulars a la Fundació Esclerosi Múltiple i en cap cas és un canal de suggeriments.

Empreses i entitats col·laboradores

La Fundació Esclerosi Múltiple té el suport d’empreses i institucions que permeten donar continuïtat als projectes. Consulta’ls aquí.