Aliments antiinflamatoris per a persones amb EM
És important que les persones amb Esclerosi Múltiple segueixin una dieta saludable, ja que juga un paper important en la salut cardiovascular i general.
L’alimentació exerceix una funció fonamental per la salut general i cardiovascular i, en particular, pot influir en alguns símptomes de l’EM i el dia a dia de les persones que hi conviuen.
Segons l’editorial publicat el setembre de 2022 al Multiple Sclerosis Journal, en els darrers anys un nombre creixent d’estudis han investigat la relació entre la dieta i l’esclerosi múltiple, explorant qüestions com el vincle entre els aliments que es consumeixen i els símptomes i la progressió de l’EM.
Les investigacions sobre l’EM i la dieta se centren especialment en els aliments antiinflamatoris i en els seus potencials beneficis, donats els efectes inflamatoris de l’esclerosi múltiple.
En aquest sentit, és recomanable evitar el consum excessiu d’aliments amb més efecte inflamatori, com els hidrats de carboni, els sucres o els greixos saturats. En canvi, serà molt beneficiós seguir una dieta rica en productes que actuen com a antiinflamatoris naturals. Els més destacats són els següents:
Referències:
– 8 Anti-Inflammatory Foods for Multiple Sclerosis. Everyday health. Disponible a: https://www.everydayhealth.com/multiple-sclerosis/anti-inflammatory-foods-ms/
– Strengthening the link: Diet quality and disability in MS. Multiple Sclerosis Journal. Disponible a: https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/13524585221127413
– Alimentos para la dieta antiinflamatoria para la esclerosis múltiple. Con la EM. Disponible a: https://www.conlaem.es/actualidad/dieta-antiinflamatoria-esclerosis-multiple
Heu d'iniciar la sessió per comentar.
Tens un compte? Inicia la sessió ara!
Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!