10 aliments antiinflamatoris per a l’esclerosi múltiple

Tenint en compte que l’esclerosi múltiple és una malaltia inflamatòria, té sentit pensar que consumir aliments antiinflamatoris pugui ser beneficiós. En aquesta infografia et mostrem aliments amb potencial antiinflamatori perquè incorporis en la dieta.

 

Quan es té esclerosi múltiple, mantenir hàbits de vida saludable és fonamental, no només pel nostre benestar personal, sinó també per controlar la seva evolució. Entre aquests hàbits, seguir una dieta sana juga un paper important en la salut cardiovascular i, en general, pot tenir un impacte sobre la qualitat de vida de les persones que viuen amb EM.

D’altra banda, la potencial contribució de la dieta sobre el procés inflamatori està sent objecte de debat durant els últims anys. Així, cada vegada són més els estudis que relacionen la composició de la microbiota intestinal amb les malalties inflamatòries i amb l’autoimmunitat pròpia de l’esclerosi múltiple. D’altres, relacionen el consum excessiu de sal a la dieta amb l’increment en l’activitat de la malaltia.

No està clar si algun aliment pot contrarestar directament la inflamació associada amb l’esclerosi múltiple, però té sentit que seguir una dieta antiinflamatòria pugui ser beneficiós.

En aquesta infografia, et mostrem 10 aliments antiinflamatoris que pots incorporar en la teva dieta si tens esclerosi múltiple.

 

10 aliments antiinflamatoris per a l'esclerosi múltiple

Referència:

8 Anti-Inflammatory Foods for Multiple Sclerosis. Everyday Health; 2019.

 

Revisat per: Silvia Peralta Enfermera. Número colegiada 3364.
Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!