Testimonis d'esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple no és una malaltia majoritària de manera que les persones amb EM moltes vegades se senten soles a l’hora d’afrontar-la. És habitual no donar importància als primers símptomes i, a més, el fet que els símptomes siguin diferents en cada persona fa que aquesta malaltia sigui difícil de diagnosticar i que se la conegui com la malaltia de les mil cares. 

Tampoc hi ajuda el fet que molts dels símptomes de l’esclerosi múltiple siguin invisibles, cosa que sovint provoca poca comprensió per part de la societat. El diagnòstic i accés a el tractament és fonamental. A continuació, persones amb EM ens expliquen com conviuen amb la malaltia.

Alguns testimonis de persones amb esclerosi múltiple

Marta i Quim

La Marta Costa és la cuidadora del Quim Serra, a qui van diagnosticar esclerosi múltiple fa molts anys. Quan l’EM avança, la figura de la persona cuidadora és fonamental. 

Karen Torres

Quan l’EM avança es perden algunes capacitats, però a la Karen res l’atura i ella prefereix pensar en tot el que encara pot fer.

Maria Climent

La Maria explica com l’esclerosi múltiple et condiciona absolutament tota la vida. Al vídeo relata el procés que ha iniciat per ser mare.

Enric Riera

L’Enric va ser diagnosticat als 12 anys i ha vist els símptomes que li han ocasionat els brots. Ara no pot córrer, en canvi, escala.

Montse Quílez

La Montse va tenir molts brots durant l’embaràs i va haver d’utilitzar la cadira de rodes després del part. Mira com ho va afrontar.

Andrea Tejeiro

Quan l’Andrea va ser diagnosticada, no va dubtar a explicar-ho, va obrir una pàgina web per parlar de l’esclerosi múltiple, per compartir notícies, sensacions, pors i dubtes.

Més testimonis amb EM

Té 37 anys i en fa deu que el van diagnosticar.  La seva recepta és no parar.

Té 42 anys i li va costar acceptar la malaltia. Seguir una rehabilitació l’ha ajudat.

Té 38 anys molt constant i activa i ha pogut deixar les crosses i fa marxa nòrdica.

La van diagnosticar als 33 anys, mare d’una nena petita, es va sentir molt sola.

Si t’has quedat amb ganes de conèixer més persones amb EM, aquí pots trobar-hi altres experiències

Com et podem ajudar si tens esclerosi múltiple?