Fes voluntariat

Per què fer-se voluntari/a?

Haz voluntariado

El voluntariat és una activitat de molta importància, no només per a les persones amb esclerosi múltiple, sinó pels valors de solidaritat i altruisme que transmet al conjunt de la societat.

A la Fundació Esclerosi Múltiple el voluntariat ens ajuda a sensibilitzar la societat sobre la malaltia, recaptar fons a través de campanyes solidàries i acompanyar a persones amb esclerosi múltiple. Totes aquestes activitats tenen l’objectiu de minimitzar o aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple en la vida de les persones i el seu entorn. Sense la solidaritat de les persones voluntàries seria impossible que tot això fos una realitat i el fet que formin part del nostre equip ens omple d’orgull.

Creiem fermament que fer voluntariat ajuda a millorar les relacions socials, proporciona coneixements de salut i té a veure amb un enriquiment personal i una millora de la qualitat de vida. D’aquesta manera tenim la voluntat de donar recursos als voluntaris i voluntàries perquè puguin seguir creixent, no només dintre de la Fundació Esclerosi Múltiple, sinó també a nivell personal i professional.

Modalitats de voluntariat

L’activitat voluntària a la Fundació Esclerosi Múltiple actualment està dividida en dos modalitats  o itineraris (campanyes i acompanyament). Cadascuna té unes característiques particulars que, alhora, impliquen diferents graus de compromís. D’aquesta manera, si una persona està interessada en començar a col·laborar amb nosaltres com a part de l’equip de voluntariat, té diferents opcions en funció de la seva disponibilitat i expectatives.

Mulla't per l'esclerosi múltiple

Voluntariat de campanyes

Voluntàries d'Una Poma per la Vida

Té l’objectiu de sensibilitzar a la societat sobre la malaltia i recaptar fons per poder donar suport als serveis que oferim a les persones amb esclerosi múltiple i el seu entorn. La participació consisteix en col·laborar durant unes hores un dia puntual a l’any, no requereix d’un compromís a llarg termini ni regularitat en l’acció voluntària. Per altra banda, no precisa de formació específica.

Celebrem diverses campanyes al llarg de l’any com ara el Mulla’t per l’esclerosi múltiple, Una Poma per la vida i el Mou-te per l’esclerosi múltiple i tothom està convidat a participar-hi com a voluntari/ària.

Voluntariat d'acompanyament

Fes voluntariat mans

Aquest tipus de voluntariat consisteix en la visita d’una persona voluntària a una persona amb esclerosi múltiple amb una regularitat prèviament pactada entre les dues parts. 

El voluntariat d’acompanyament requereix d’un grau de compromís més elevat que el de la modalitat de campanyes, ja que existeix un acord entre les dues parts. Per altra banda, a  l’implicar un tracte directe amb una persona amb esclerosi múltiple, existeixen unes necessitats formatives que si bé, no presenten una gran complexitat, són necessàries de manera que l’activitat es pugui desenvolupar d’una manera adequada.