Sensibilització en l'esclerosi múltiple

Des de la Fundació Esclerosi Múltiple fem accions de sensibilització envers la malaltia de forma constant perquè sabem que l’única manera de conscienciar la societat respecte a l’esclerosi múltiple és donar conèixer aquesta malaltia moltes vegades invisible. A continuació, enumerem algunes de les principals campanyes per l’esclerosi múltiple que es porten a terme durant l’any.

Mou-te per l'esclerosi múltiple
Cursa al Circuit de Barcelona-Catalunya

Mou-te per l'esclerosi múltiple

Prop de 2.000 persones participen cada any al Mou-te per l’esclerosi múltiple al Circuit de Barcelona-Catalunya patinant, amb bicicleta o en les diferents curses atlètiques.

El Mou-te inclou curses per a totes les edats i nivells, sempre per una bona causa.  Així s’organitzen les cursa atlètiques de 10 km, 5 km i 1 milla; curses de bicicletes, de patins i l’últim any també una cursa elèctrica per fer en patinet elèctric.

La milla Fundació Esclerosi Múltiple, que es pot fer caminant o corrent, és una de les proves amb més bona acceptació ja que hi participen persones amb esclerosi múltiple i persones sense discapacitat.

El “Mou-te per l’esclerosi múltiple” és una cursa solidària i familiar que compta també amb activitats lúdiques per a tota la família com zumba, ioga, o inflables perquè tothom s’ho pugui passar bé mentre dona suport a una bona causa.  

Mulla’t per l’esclerosi múltiple

El ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ és una de les campanyes solidàries més multitudinàries que se celebren a Catalunya. Hi participen cada any prop de 1.000 voluntaris, 600 piscines i es calcula que més de 100.000 persones en llancen a l’aigua simultàniament a les 12 en punt en solidaritat amb les persones amb esclerosi múltiple. Es tracta d’un gest molt emotiu que dona visibilitat a una malaltia que té moltes cares i que sovint és invisible.

Tant famosos com la societat civil cada any es mullen per l’esclerosi múltiple. El ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ inclou activitats paral·leles esportives, infantils, lúdiques i culturals amb l’objectiu de captar fons. Igualment, també es poden comprar articles del Mulla’t que contribueixen a finançar els serveis que la Fundació ofereix a les persones que tenen la malaltia.

Una Poma per la Vida

Una Poma per la Vida és una campanya de sensibilització amb l’esclerosi múltiple que la Fundació organitza al supermercat.

Durant dos dies, la Fundació demana a la ciutadania que compri una poma solidària. La poma costa 1,5€ i hi ha voluntaris i voluntàries als supermercats que expliquen què és l’esclerosi múltiple i la importància de comprar la poma solidària.

Com et podem ajudar si tens esclerosi múltiple?