El que necessites saber sobre: fatiga

En aquesta pàgina trobaràs informació sobre la fatiga, un dels símptomes més comuns de l’esclerosi múltiple, així com consells per gestionar-la i estalviar energia al llarg del dia.

PDF: Guia sobre els símptomes de l’esclerosi múltiple

En aquesta guia repassem els símptomes de la malaltia diferents persones amb esclerosi múltiple relaten com va començar la seva EM.

Vídeo: Sessió informativa: Fatiga i EM

En aquesta sessió informativa sobre fatiga i EM, la terapeuta ocupacional de la FEM Mònica Gotsens explica els diferents tipus de fatiga i repassa les causes i conseqüències d’aquesta així com els tractaments existents.

Vídeo: 10 estratègies per estalviar energia

La terapeuta ocupacional de la Fundació Esclerosi Múltiple Mònica Gotsens ens explica què fer per estalviar energia i fatigar-nos menys i ens enumera 10 trucs o estratègies com ara demanar ajuda quan calgui, parar atenció a la postura o aprofitar les noves tecnologies.

Article: Fatiga i cansament: una guia per a persones amb esclerosi múltiple

El cansament i la fatiga formen part del dia a dia de moltes persones amb esclerosi múltiple. T’expliquem com funciona la fatiga i quines recomanacions poden ajudar a minimitzar el seu impacte en la vida quotidiana.

Article: 11 Recomanacions per combatre la fatiga amb esclerosi múltiple

La fatiga és un dels símptomes més freqüents en les persones amb esclerosi múltiple i pot aparèixer en més del 65% dels casos, però és possible reduir el seu impacte en la vida diària amb estratègies per gestionar l’energia.

Article: Com i per què fluctua el nivell de fatiga al llarg del dia en l’esclerosi múltiple

El nivell de fatiga en l’esclerosi múltiple pot variar al llarg del dia i entre un dia i un altre, convertint aquest símptoma en un dels més difícils de gestionar.

Article: Com descriure la fatiga de l’esclerosi múltiple

La fatiga és un símptoma invisible de l’esclerosi múltiple molt comú, difícil d’explicar per qui la té i de comprendre per qui no l’experimenta. En aquesta infografia et mostrem com descriure-la.

Article: Estan relacionades la fatiga i la debilitat muscular?

La fatiga i la debilitat muscular són molt comunes i poden crear una sèrie de complicacions en la vida diària de les persones amb esclerosi múltiple.

Article: El colesterol bo pot ajudar a reduir la fatiga de l’esclerosi múltiple

Un estudi vincula una dieta rica en vegetals amb alt contingut de HDL (conegut com a colesterol bo) amb una reducció de la fatiga causada per l’esclerosi múltiple.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!