El que necessites saber sobre: problemes cognitius

En aquesta pàgina trobaràs informació sobre els problemes cognitius més habituals en l’esclerosi múltiple, com es poden prevenir i com fer front a les dificultats habituals.

Vídeo: Sessió informativa: alteracions cognitives

Què són les alteracions cognitives? Què passa quan hi ha dificultats cognitives? Com puc millorar? La neuropsicòloga, Mònica Nieves Collado, t’ho explica en aquesta sessió informativa amb exemples pràctics per minimitzar-ne els efectes en el dia a dia.

Vídeo: Sessió informativa: Dificultats cognitives i EM

En aquesta sessió informativa sobre dificultats cognitives i EM, la neuropsicòloga de la FEM Mònica Nieves explica com funciona el nostre cervell i trucs i consells per afrontar els problemes cognitius que pot originar la malaltia.

PDF: Guia sobre dificultats cognitives i EM

Les dificultats cognitives són un dels símptomes habituals de l’EM i poden ocasionar problemes de memòria i de concentració A la guia hi trobaràs, entre d’altres, quines dificultats o canvis cognitius pot provocar l’esclerosi múltiple i com es pot prevenir el deteriorament cognitiu.

PDF: Guia sobre els símptomes de l’esclerosi múltiple

En aquesta guia repassem els símptomes de la malaltia diferents persones amb esclerosi múltiple relaten com va començar la seva EM.

Article: Senyals de deteriorament cognitiu si tens esclerosi múltiple

Els problemes de memòria, la falta d’atenció o la velocitat de processament de la informació són alguns símptomes de deteriorament cognitiu comuns entre les persones amb esclerosi múltiple.

Article: Què és el deteriorament cognitiu en l’esclerosi múltiple?

Aproximadament, entre un 40 i 65 % de les persones amb esclerosi múltiple presenten algun símptoma de deteriorament cognitiu, però, què és exactament?

Article: 8 consells per combatre la confusió mental

El brain fog o boira mental és un símptoma de l’esclerosi múltiple que pot provocar problemes de concentració o confusió. Si alguna vegada n’has tingut, aquestes 8 recomanacions t’ajudaran.

Article: Reserva cognitiva i esclerosi múltiple: consells per potenciar-la

Cuidar la reserva cognitiva permet reduir l’efecte de les alteracions cognitives en les persones amb esclerosi múltiple. T’expliquem com podem millorar-la i potenciar-la.

Article: 10 situacions habituals en l’esclerosi múltiple relacionades amb problemes de memòria

Les persones amb esclerosi múltiple poden tenir problemes de memòria. Aquests seran més fàcils de gestionar si se segueixen algunes pautes i introdueixen certes rutines en el dia a dia.

Article: Cognició, parla i comunicació en l’esclerosi múltiple

La presència de fatiga, la dificultat en la visió i els possibles efectes secundaris de la medicació, símptomes comuns en les persones amb EM, són factors que poden empitjorar la comunicació.

Article: Pot la música ajudar a protegir el cervell en l’esclerosi múltiple?

Ser músic o tocar instruments durant molts anys podria ser un factor que ajudés a les persones amb esclerosi múltiple a prevenir el deteriorament cognitiu.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!