El que necessites saber sobre: diagnòstic recent d’esclerosi múltiple

En aquesta pàgina trobaràs respostes a preguntes freqüents que poden tenir les persones amb esclerosi múltiple després d’un diagnòstic recent i informació sobre la malaltia.

PDF: Guia Coneix l’esclerosi múltiple

La guia explica què és l’EM, les causes que hi podrien estar relacionades i repassa els símptomes de la malaltia. Més enllà, la guia aborda les línies d’investigació existents, els tractaments que hi ha i resol bona part dels dubtes que tenen les persones amb esclerosi múltiple.

Curs: FEMLEARNING

FEMLEARNING és la primera plataforma en línia per a pacients d'esclerosi múltiple. Aquesta eina de coneixement pretén que el pacient es converteixi en expert de la pròpia malaltia.

Vídeo: L’EM, els brots, el diagnòstic i els tractaments

En aquest vídeo t’expliquem amb pocs minuts tot el que has de saber sobre l’esclerosi múltiple. Què és l’EM?, què és un brot?, com es diagnostica l’esclerosi múltiple? quins tractaments hi ha avui per l’esclerosi múltiple? i com es pot viure amb aquesta malaltia crònica?

Vídeo: Com preparar la visita amb el teu neuròleg

Una vegada la malaltia s’estabilitza, la persona amb esclerosi múltiple acostuma a veure el neuròleg entre 1 i 2 cops l’any. Per això, és important preparar la visita, apuntar-se els canvis que es van produint en l’evolució de la malaltia i els dubtes que van sorgint.

PDF: Guia sobre els símptomes de l’esclerosi múltiple

En aquesta guia repassem els símptomes de la malaltia diferents persones amb esclerosi múltiple relaten com va començar la seva EM.

Article: Què és l’esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmune que afecta el cervell i medul·la espinal. Afecta entre dues i tres vegades més a les dones que als homes i és la principal causa de discapacitat en els joves, després dels accidents de trànsit.

Article: 10 falsos mites sobre l’esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple és una malaltia poc coneguda entre la població, un desconeixement que pot crear molts falsos mites que donen una idea equivocada de l’EM.

Article: 10 consells si t’acaben de diagnosticar esclerosi múltiple

Esperar a un diagnòstic definitiu, informar-se per desmentir els mites sobre l’esclerosi múltiple i començar tan aviat com sigui possible el tractament són alguns dels consells que hauries de seguir.

Article: Tinc esclerosi múltiple, com canviarà la meva vida?

Informar-nos sobre l’esclerosi múltiple i conèixer com afectarà la nostra vida diària ajuda a mitigar la incertesa que pot crear el diagnòstic.

Article: Com superar l’impacte del diagnòstic d’esclerosi múltiple

Tot i que és normal sentir-se aclaparat després d’un diagnòstic recent d’esclerosi múltiple, informar-se, gestionar les emocions i cercar suport poden reduir l’estrès del procés.

Article: Tipus d’esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple és una malaltia que es dona de manera diferent en cada persona. Hi ha diversos tipus d’EM, però fins i tot dins de cada tipus pot haver-hi diferències en la manera d’experimentar els símptomes.

Article: 6 possibles causes de l’esclerosi múltiple

Tot i que no es coneix la causa exacta de l’esclerosi múltiple, s’han detectat diversos factors que podrien jugar un paper important en la seva aparició.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!