10 consells si t’acaben de diagnosticar esclerosi múltiple

Esperar a un diagnòstic definitiu, informar-se per desmentir els mites sobre l’esclerosi múltiple i començar tan aviat com sigui possible el tractament són alguns dels consells que hauries de seguir.

Si t’acaben de diagnosticar esclerosi múltiple, pots tenir molts dubtes sobre què fer a continuació. Tingues en compte que l’inici precoç del tractament té un impacte positiu en la progressió de la malaltia, informa’t per desmentir els mites sobre l’esclerosi múltiple i cuida la teva salut, deixant de banda l’alcohol i el tabac.

Et presentem una infografia amb 10 recomanacions per afrontar la situació.

 

[Transcripció]

10 consells si t’acaben de diagnosticar esclerosi múltiple

  1. Espera a tenir un diagnòstic definitiu, l’esclerosi múltiple no és fàcil de diagnosticar.
  2. Informa’t: Hi ha molts mites i idees errònies sobre l‘EM i, sense conèixer els fets, el diagnòstic pot crear-te una angoixa innecessària.
  3. Els símptomes varien molt entre les persones, comprèn que són impredictibles.
  4. L’inici precoç del tractament té un impacte positiu en la progressió de la malaltia. Comença’l tan aviat com sigui possible.
  5. Fes un registre i seguiment dels símptomes per entendre la progressió de la malaltia, trobar tractaments adients i reconèixer les recaigudes.
  6. Cuida’t, evita possibles desencadenants dels símptomes de l’EM com la fatiga, l’estrès, beure alcohol i fumar.
  7. Visita un/a neuròleg/a que et doni confiança, l’EM és una malaltia crònica i l’especialista t’acompanyarà de per vida.
  8. Tingues en compte opcions com la medicina complementària, el consum de vitamina D, els massatges i el ioga.
  9. No estàs obligat a compartir la notícia amb tothom, pensa a qui li vols explicar i, en el cas de la feina, informa’t dels teus drets.
  10. No renunciïs a l’esperança, tot i que actualment no hi ha cura, els nous tractaments dels últims anys han suposat un canvi substancial per a moltes persones.
Revisat per: Sara Navarro Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (col·legiada núm. 23.565)

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!