El que necessites saber sobre: espasticitat

En aquesta pàgina trobaràs informació sobre l’espasticitat, un dels símptomes comuns de l’esclerosi múltiple, així com consells i exercicis per gestionar-la.

PDF: Guia sobre els símptomes de l’esclerosi múltiple

En aquesta guia repassem els símptomes de la malaltia diferents persones amb esclerosi múltiple relaten com va començar la seva EM.

Article: Espasticitat i espasmes en l’esclerosi múltiple

L’espasticitat i els espasmes poden afectar les activitats diàries i la qualitat de vida de moltes persones amb esclerosi múltiple. Què són i com es generen? Què fer per combatre’ls?

Article: Com gestionar l’espasticitat en l’EM?

L’espasticitat, un trastorn caracteritzat per la rigidesa muscular i els espasmes involuntaris, és un símptoma comú de l’esclerosi múltiple. Dificulta la mobilitat, pot provocar dolor, i té un impacte en la qualitat de vida de les persones amb EM.

Article: Escoltar música per a l’espasticitat de l’esclerosi múltiple

Escoltar música pot ser una eina eficaç i agradable per aconseguir la relaxació dels músculs i reduir els efectes de l’espasticitat en l’esclerosi múltiple.

Article: Consells per fer estiraments per a les persones amb esclerosi múltiple

Mantenir alguna rutina d’exercici és vital per la salut, encara que sigui a casa. Les persones amb esclerosi múltiple han de ser conscients de la necessitat de mantenir algun tipus d’activitat física regular.

Article: Els beneficis de realitzar fisioteràpia des del moment del diagnòstic

L’esclerosi múltiple provoca amb força freqüència l’aparició de símptomes com problemes de mobilitat, d’espasticitat i d’equilibri. Així, la fisioteràpia juga un paper fonamental en la recuperació de les funcionalitats físiques bàsiques.

Article: Exercicis de rehabilitació en fisioteràpia per a l’esclerosi múltiple

Un dels símptomes més freqüents de l’esclerosi múltiple és l’espasticitat, que limita el moviment voluntari i la realització d’algunes activitats de la vida diària, com ara passejar. En alguns casos, l’espasticitat també pot anar acompanyada de dolor.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!