Els 5 articles més llegits sobre esclerosi múltiple del 2018

Desembre és el mes de l’any per fer resum. I des de l’Observatori et volem oferir els 5 articles publicats al llarg del 2018 que més t’han agradat. Gaudeix-los!

La complexitat de viure amb esclerosi múltiple

El mes de setembre vam publicar un article en què ens fèiem ressò d’una enquesta realitzada als Estats Units sobre esclerosi múltiple. La conclusió és que, tal com ja saben les persones amb EM, aquesta és una malaltia complexa. En aquest article coneixem millor a les persones amb EM a través dels símptomes que tenen. Com les persones amb EM gestionen els canvis i de quina manera la malaltia impacta en les seves vides i en les dels seus cuidadors.

10 exercicis de gimnàstica mental per l’EM

La infografia més consultada al llarg del 2018 té a veure amb la gimnàstica mental i els exercicis que et poden ajudar a augmentar la teva concentració i memòria. En aquest gràfic et suggerim 10 exercicis per millorar la teva gimnàstica mental.

Claudia Villanueva: “vull fer coses i no tinc força per fer-les”

L’entrevista a Claudia Villanueva, una noia de 24 anys diagnosticada des dels 17 d’esclerosi múltiple, ha estat la més consultada al llarg de 2018. Externament, la Claudia no té cap símptoma, però la fatiga li impedeix fer una vida normal. Treballava i estudiava i va haver de deixar de treballar a causa de la malaltia. Aquesta jove de 24 anys és una de les tres guanyadores de les beques FEM-U que atorga la Fundació Esclerosi Múltiple amb Grup Uriach per potenciar el talent juvenil.

Envelliment i esclerosi múltiple: com ho afronten les persones grans?

El mes de juny vam publicar un article per analitzar com afronten l’envelliment les persones grans amb esclerosi múltiple. La prevalença més gran d’esclerosi múltiple es dona en adults joves i de mitjana edat. No obstant això, al voltant del 10% de totes les persones que viuen amb EM tenen més de 65 anys.

Beneficis del massatge en l’esclerosi múltiple

I el cinquè article publicat l’any 2018 més consultat pels usuaris de l’Observatori de l’Esclerosi Múltiple tracta de massatges. I és que els massatges tenen efectes beneficiosos en les persones amb esclerosi múltiple, ja que poden ajudar a reduir el dolor, augmentar la flexibilitat i reduir l’estrès, factors que agreugen els símptomes propis de la malaltia.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!