La FEM presenta un pòster sobre EMO a la Plataforma Europea d’EM

La Fundació Esclerosi Múltiple ha estat present a Brussel·les a la conferència anual de l’EMSP on s’han abordat els últims coneixements de l’EM


La conferència anual de la Plataforma Europea d’Esclerosi Múltiple (EMSP) s’ha celebrat els dies 19 i 20 d’abril a Brussel·les. Amb el lema  “Esclerosi Múltiple: cap a sistemes sostenibles i més saludables a Europa” s’han tractat els últims desenvolupaments i coneixements de l’esclerosi múltiple. Igualment, s’ha abordat el treball en xarxa que actualment s’està fent al voltant de la malaltia.

Com sempre, la conferència ha aplegat experts en l’esclerosi múltiple. La Fundació Esclerosi Múltiple  (FEM) hi ha assistit per conèixer de primera mà les últimes novetats. La Dra. Sara Navarro, psicòloga de la FEM, va presentar a l’EMSP un pòster sobre EMO. Es tracta de l’eina que la Fundació ha desenvolupat, amb Novartis, per tractar els símptomes emocionals de l’EM. EMO ofereix estratègies en els àmbits laboral, familiar i sanitari i se centra en emocions freqüents en l’esclerosi múltiple, com la tristesa, la por o la incertesa, entre d’altres. Es tracta d’una eina que acompanya la persona amb esclerosi múltiple, però no substitueix la figura professional del psicòleg o psicòloga.

Investigació i novetats d’esclerosi múltiple

Al llarg de la conferència de l’EMSP també s’han tractat diferents temes com les necessitats que tenen les persones amb esclerosi múltiple, com millorar el sistema de salut per a les persones amb EM, els reptes de viure amb esclerosi múltiple i l’impacte que té la malaltia en la qualitat de vida. També s’ha abordat les oportunitats que suposa la digitalització per a les persones amb EM. Entre els temes que s’ha debatut a la Plataforma Europea d’Esclerosi Múltiple també hi ha la connexió entre el Virus d’Epstein Barr i l’esclerosi múltiple o l’impacte de les cèl·lules mares en els tractaments a més de la PIRA -l’augment del nivell de dependència entre brots d’esclerosi múltiple, sense que se’n pugui identificar una causa clara-.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!