El que necessites saber sobre: recerca sobre l’esclerosi múltiple

En aquesta pàgina trobaràs informació sobre les principals línies de recerca de l’esclerosi múltiple, el que es coneix sobre possibles causes de la malaltia o les possibilitats de desenvolupar una vacuna.

Vídeo: Novetats en els tractaments i símptomes invisibles

El director del Cemcat i cap del Servei de Neurologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, Dr. Xavier Montalban, explica els nous tractaments que hi ha i les perspectives de futur en les novetats en l’esclerosi múltiple.

PDF: Guia sobre el VEB i l’EM

Quina relació hi ha entre el Virus d’Epstein-Barr (VEB) i l’esclerosi múltiple? Un estudi del 2022 fet a 10 milions de soldats americans evidencia que hi ha una relació entre el virus i l’EM, ja que es va observar que el risc d’esclerosi múltiple va augmentar 32 vegades després de la infecció pel VEB. T’expliquem aquí tot el que sabem sobre el VEB i l’EM.

Vídeo: Implicacions del Virus d’Epstein-Barr

Què suposa el Virus d’Epstein-Barr (VEB) per les persones que ja tenen esclerosi múltiple? El doctor Xavier Montalban, cap del Servei de Neurologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, i la directora de la FEM, Rosa Masriera, ho expliquen en aquest webinar sobre VEB i EM.

Article: Principals línies d’investigació de l’esclerosi múltiple

Actualment, es considera que l’esclerosi múltiple no té una única causa, sinó que respon a una combinació de factors. Per aquest motiu, ha de ser investigada de forma coordinada des de diferents disciplines.

Vídeo: Es pot prevenir l’esclerosi múltiple?

Podem prevenir l’esclerosi múltiple? El doctor Xavier Montalban, cap del servei de Neurologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron i director del Cemcat, sosté que cada cop es diagnostica l’EM més eficaçment i que el proper pas és prevenir l’aparició de la malaltia i disminuir el fenomen neurodegeneratiu.

Article: Remielinització: diferents assajos per trobar tractaments

Alguns estudis assenyalen que amb la remielinització s’aconseguiria millorar els efectes de l’esclerosi múltiple i recuperar determinades funcionalitats, fet que podria conduir a nous tractaments.

Article: 6 possibles causes de l’esclerosi múltiple

Tot i que no es coneix la causa exacta de l’esclerosi múltiple, s’han detectat diversos factors que podrien jugar un paper important en la seva aparició.

Article: A la recerca de nous biomarcadors i teràpies per a l’esclerosi múltiple progressiva

Entitats com la International Progressive MS Alliance treballen per impulsar la recerca sobre l’esclerosi múltiple progressiva, una forma menys freqüent de l’EM.

Article: La mielina i la seva importància per a l’esclerosi múltiple

L’esclerosi múltiple produeix un atac a la mielina del sistema nerviós central, afectant la seva producció i regeneració en l’organisme.

Article: Vacunes i esclerosi múltiple: se’n pot desenvolupar una?

A diferència de moltes de les malalties infeccioses per a les quals s’ha desenvolupat una vacuna, l’esclerosi múltiple està causada pel propi sistema immunitari. Es pot desenvolupar una vacuna?

Article: El temps importa en el tractament de l’esclerosi múltiple

Diversos experts discuteixen la importància del pas del temps per a les persones amb esclerosi múltiple amb relació als tractaments, el seu elevat cost i la prevenció de la malaltia vascular.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!