El que necessites saber sobre: benestar emocional

En aquesta pàgina trobaràs consells per fomentar el benestar emocional amb esclerosi múltiple, informació sobre símptomes psicològics comuns (depressió, ansietat, estrès…) i orientació sobre la gestió de les emocions.

EMO una app de gestió emocional

App: EMO

EMO és una eina dissenyada per ajudar-te a comprendre millor el teu estat emocional i proporcionar-te estratègies i recursos per gestionar els símptomes psicològics de l'esclerosi múltiple.

Vídeo: Consells emocionals per l’esclerosi múltiple

La psicòloga de la Fundació Esclerosi Múltiple Sara Navarro explica les 3 fases emocionals que afronten les persones amb esclerosi múltiple: el prediagnòstic, el diagnòstic i el post diagnòstic.

PDF: Reaccions emocionals i EM

La publicació tracta aspectes com el dol, la ràbia, la por, la culpa, la vergonya i l’estrès. Es tracta d’emocions que la majoria de les persones amb EM han experimentat davant l’impacte de la malaltia.

Article: Símptomes de depressió clínica en persones amb esclerosi múltiple

Manca d’interès, problemes de concentració, fatiga… Alguns símptomes de la depressió poden confondre’s amb símptomes propis de l’esclerosi múltiple, cosa que en dificulta el diagnòstic.

Article: 5 consells per combatre els símptomes de l’ansietat

Després de rebre el diagnòstic de l’esclerosi múltiple, és habitual tenir símptomes relacionats amb l’ansietat o la depressió. Et presentem alguns consells per fer-los front.

Article: L’experiència de compartir les emocions amb EM

El moment del diagnòstic d’esclerosi múltiple suposa un abans i un després en la vida de la persona amb EM i de qui l’envolta. A partir d’aquest moment, s’inicia el procés d’afrontar la pèrdua de la pròpia salut.

Article: L’estrès i l’esclerosi múltiple: com s’ha de gestionar?

Viure amb esclerosi múltiple genera estrès, principalment perquè la malaltia crea una alta sensació de falta de control. Les persones amb EM no l’han d’evitar pas, sinó canviar el mecanisme de resposta i no preocupar-se en excés per la gestió d’aquest estrès.

Article: Transformacions en el comportament i l’estat d’ànim de les persones amb EM

Les persones amb esclerosi múltiple presenten símptomes físics, però també poden experimentar transformacions en la conducta i personalitat que poden tenir diversos orígens i que són una part més de conviure amb la malaltia.

Article: 5 consells per al benestar mental i emocional

Afrontar un diagnòstic d’esclerosi múltiple no és, en la majoria dels casos, gens fàcil per a la persona amb esclerosi múltiple i el seu entorn. Acceptar la malaltia i aprendre a conviure amb ella és una part molt important del procés.

Article: 5 consells per superar els dies durs

Les persones amb esclerosi múltiple han de bregar amb els efectes de la malaltia i és normal sentir desànim en algun moment. És important no amagar la tristesa, sinó comptar amb mecanismes per fer front als moments baixos.

Article: 7 maneres d’expressar emocions cap a l’EM

Et recomanem pautes que et poden ajudar i comentar l’expressió emocional cap a l’esclerosi múltiple.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!