Una dieta baixa en calories podria ajudar a gestionar l’EM?

Noves investigacions mèdiques
Un nou estudi realitzat en ratolins sotmesos a una dieta en dejuni intermitent ha tingut resultats encoratjadors pel que fa a l’augment dels nivells de corticosterona i limfòcits, que tenen un paper molt important en mantenir controlades les reaccions immunològiques. Tot i això, els investigadors no tenen gaire clar si aquesta dieta pot tenir els mateixos efectes en persones amb esclerosi múltiple.
Un petit assaig clínic fet a 18 persones amb EM, que han seguit una dieta en dejuni intermitent seguida d’una dieta mediterrània, ha provat la seva eficàcia. Les persones amb esclerosi múltiple han vist com la seva qualitat de vida ha augmentat, així com també la seva salut física i mental. Pel que fa a les persones que han seguit una dieta rica en greixos en lloc d’una que implica dejuni intermitent, la seva salut també ha millorat. Els investigadors han conclòs que les dues dietes podrien ser eficaces en la gestió de l’EM.
Tot i els resultats de l’estudi, es necessita investigar més i realitzar assaigs que incloguin un seguiment a un grup de persones més ampli. Mentrestant, els investigadors de la Universitat de Carolina del Sud han destacat que l’última cosa que haurien de fer les persones amb EM és passar gana pensant que això els ajudarà en la gestió de la malaltia. Eliminar segons quins menjars pot augmentar símptomes com la fatiga i la depressió i reduir els nivells necessaris de vitamines i minerals.
Triar una dieta equilibrada i fer exercici
Mentre es duen a terme més estudis per conèixer l’eficàcia d’aquestes dietes el que es pot fer és assegurar-se que es té el pes adequat, tenint en compte la relació que hi ha entre l’obesitat i l’esclerosi múltiple. És aconsellable seguir les dietes i fer l’exercici recomanat pels doctors, ja que això contribuirà a donar al cos tots aquells nutrients que necessita. És evident que no hi ha una dieta miracle, però alimentar de manera correcta el cos pot ser la millor medicina.
Accés al document original:
Could Cutting Calories Help Combat MS? Disponible a: http://www.livinglikeyou.com/en/stories/detail/could-cutting-calories-help-combat-ms
Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!