Noves tecnologies i esclerosi múltiple, alternativa per alleugerir els símptomes

La millora de la funció cognitiva, l’augment de l’activitat física i la capacitat per relaxar-se i reduir l’ansietat són alguns dels beneficis de l’ús de sistemes informatitzats en persones amb esclerosi múltiple.

Gràcies a programes que ajuden a tractar problemes de visió, equilibri, memòria, i estat d’ànim, moltes persones han aconseguit reduir els símptomes que els provoca la malaltia.
Aquests són alguns dels beneficis que aporten les noves tecnologies en persones amb EM:

Rehabilitació de la disfunció cognitiva
Segons la National Multiple Sclerosis Society nord-americana, prop del 50% de les persones amb EM pateix algun tipus de problema cognitiu (dèficits d’atenció, de memòria, bloqueig mental) que dificulta recordar els aspectes del dia a dia. S’ha demostrat que l’ús de jocs per videoconsoles i ordinadors ajuden a millorar les funcions cognitives i físiques. Alguns videojocs són, per exemple:

Activitat física
Passar-s’ho bé i al mateix temps exercitar les capacitats físiques i cognitives és possible. De fet, practicar ioga i aeròbic amb l’ús de consoles ha permès reduir la fatiga i augmentar la qualitat de vida de les persones amb EM. Aquestes són algunes de les opcions per millorar la condició física:

Mindfulness
Finalment, una altra de les avantatges de les noves aplicacions és la capacitat d’algunes d’elles de reduir l’ansietat i relaxar. L’aplicació Mindfulness App aporta suggeriments i una guia amb meditacions senzilles que permeten fomentar estats de calma i tranquil·litat. L’aplicació també ajuda a millorar la gestió emocional del dia a dia.
Has utilitzat alguna vegada alguna app per relaxar-te? T’ha ajudat a gestionar els símptomes? Explica’ns la teva experiència.
 
Accés al document original:
Video Games Can Help Ease Pain for People with MS. Healthline. Disponible a: http://www.healthline.com/health-news/video-games-can-help-ease-pain-for-people-with-ms?utm_source=Sailthru%20Email&utm_medium=Email&utm_campaign=multiplesclerosis#1

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!