La rehabilitació de les mans: l’eina ‘EM One Hand’

La companyia farmacèutica Genzyme, en col·laboració amb l’empresa especialitzada en noves tecnologies Virtualware, ha desenvolupat EM One Hand; una eina que té com a principal funcionalitat activar l’àrea del cervell encarregada del moviment de les mans. A partir d’ara els afectats d’esclerosi múltiple (EM) tenen a l’abast un nou mecanisme per a la rehabilitació de dits i mans.

La tecnologia de l’EM One Hand es basteix d’un dispositiu de captura i interpretació dels moviments, conegut com “Leap Motion”, que estimula les àrees del cervell específiques gràcies a un context virtual. L’EM One Hand és un bon exemple de videojoc amb finalitats terapèutiques, manifesta el doctor Manuel Murie Fernández, president de la Sociedad Española de Neurorrehabilitación i responsable del desenvolupament científic del projecte, que subratlla que aquesta eina innovadora permetrà que els afectats d’EM tinguin més facilitats per conservar la mobilitat de les mans.

El projecte EM One Hand, que va rebre el suport de La Fundación Vasca de Esclerosis Múltiple Eugenia Epalza i l’Asociación de Esclerosis Múltiple de Vizcaya (ADEMBI), va ser validat gràcies a una prova pilot realitzada a 25 pacients. El director gerent de la Fundación Vasca de EM Eugenia Epalza, Pedro Carrascal, va explicar que la tecnologia és un aliat clau en la rehabilitació de les persones afectades d’EM. Aquesta nova eina obre un gran ventall de possibilitats per millorar la rehabilitació del moviment de les mans; el seu impacte serà realment positiu, va concloure. L’EM One Hand, que ja està disponible al mercat, ha estat cedit per Genzyme a hospitals i associacions de pacients de forma gratuïta.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!