Un videojoc per ajudar en la rehabilitació de les persones amb EM

‘Virtual Rehab’ és un programa de rehabilitació per a afectats d’esclerosi múltiple que, de moment, ja s’ha instaurat a Guipúscoa i Biscaia. Es tracta d’un videojoc que aconsegueix tractar els pacients d’EM de forma amena i lúdica.

La majoria de persones amb EM es veuen obligades, per tal de millorar els símptomes de la malaltia, a fer rehabilitació de manera freqüent. ‘Virtual Rehab’ és un nou programa que aconsegueix que els mateixos exercicis de rehabilitació siguin més motivadors per al pacient. Se substitueix la sensació d’anar al metge per la de jugar un videojoc, sempre més agradable.

‘Virtual Rehab’ ha sigut creat per l’empresa Virtual Ware i té un funcionament semblant al de la videoconsola Nintendo Wii. Una càmera situada a prop de la pantalla de la televisió capta els moviments del pacient, quan se situa davant d’aquesta.

S’ha de tenir en compte que aquest programa ha de fer-se servir sempre amb la supervisió d’un terapeuta, que planifica el tipus d’exercici que s’ha de realitzar mitjançant un panell de control. El videojoc permet personalitzar el tractament per a cada pacient i escollir entre exercicis per treballar l’equilibri, la mobilitat, l’elasticitat, etc., en diferents parts del cos. A més, el programa també permet el tractament a distància, ja que els pacients poden fer els exercicis des de casa, mitjançant el seu ordinador.

De moment, ‘Virtual Rehab’ s’ha instaurat a Guipúscoa i Biscaia amb un gran èxit, atribuït als resultats positius que obté el programa (els mateixos que la rehabilitació tradicional), però suscitant més motivació i entreteniment en els pacients.

Fonts d’informació:

Inauguración del primer espacio de rehabilitación virtual para personas con Esclerosis Múltiple de Europa. Fundación Vasca Esclerosis Múltiple Eugenia Epalza Fundazioa, 2012 [accés: 21 de juny de 2013]. Disponible a: http://www.emfundazioa.org/…

El videojuego terapéutico. Noticias de Gipuzkoa, 2013 [accés: 21 de juny de 2013]. Disponible a: http://www.noticiasdegipuzkoa.com/2013/…

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!