La Fundació participa a la conferència RIMS

La Conferència de RIMS, que se celebra del 20 al 22 de juny a Eslovènia, és el principal esdeveniment europeu per a professionals sanitaris, investigadors i representants de pacients en rehabilitació en esclerosi múltiple.

A la conferència RIMS, hi participen professionals de les diferents disciplines que treballen en la neurorehabilitació en esclerosi múltiple. Així, metges, neuròlegs, infermers,  terapeutes ocupacionals, fisioterapeutes, psicòlegs, neuropsicòlegs, treballadors socials i logopedes comparteixen coneixements i experiències. El tema de la conferència d’aquest any és  Creuar la interfície per explorar noves possibilitats i se centra en cinc àrees:

  • Més enllà d’Europa
  • Atenció integrada
  • Oportunitats tècniques
  • Perspectiva sociològica
  • Lliçons del laboratori

La Fundació Esclerosi Múltipl serà present al RIMS de forma activa. Ho farà amb 3 pòsters:

  • Intervenció psicològica programa dels pacients recent diagnosticats d’esclerosi múltiple per Sara Navarro, Laia Miralles i Gisela Carrés.

Aquest pòster es basa en l’impacte i el xoc emocional que suposa el diagnòstic de la malaltia. A més, l’esclerosi múltiple pot anar acompanyada de símptomes com la tristesa o la depressió. L’estudi, que s’ha fet sobre 65 persones amb esclerosi múltiple, té per objectiu minimitzar els símptomes psicològics i augmentar la sensació de benestar i de qualitat de vida, objectius que es compleixen després que les persones amb esclerosi múltiple hagin passat per teràpia.

  • Exercicis terapèutics i esclerosi múltiple, model del Centre Neurorehabilitador de Reus per Noemí Martínez.

L’exercici físic en persones amb esclerosi múltiple es considera segur, eficaç i necessari. Té els mateixos beneficis físics i psicològics que en persones sanes i millora els símptomes de l’esclerosi múltiple. L’objectiu de l’estudi és descriure el model d’intervenció en base al Centre Neurorehabilitador de Reus de la Fundació Esclerosi Múltiple i analitzar la intervenció clínica realitzada durant l’any 2018. L’estudi es basa en 65 persones amb esclerosi múltiple que van participar en diferents programes d’activitat física i conclou que aquesta millora l’adhesió al tractament.

  • Neurorehabilitació transdisciplinària per tractament informatitzat per reduir l’impacte en el deteriorament cognitiu en l’esclerosi múltiple en la vida quotidiana per Mireia Aldevert, Mònica Nieves i Mònica Gotsens.

Els dèficits cognitius que pot provocar l’esclerosi múltiple es tradueixen en dificultats en el desenvolupament de les activitats de la vida diària, com són els problemes en l’organització de la llar, dificultats en comunicació  o fer la compra. L’estudi analitza l’efectivitat del tractament transdisciplinar d’estimulació cognitiva informatitzada amb persones amb EM amb deteriorament cognitiu moderat i té per objectiu minimitzar l’impacte de l’esclerosi múltiple i millorar les funcions cognitives. L’estudi s’ha fet sobre 15 persones amb esclerosi múltiple que en un 72% dels casos han millorat.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!