30.000 quilòmetres de neurorehabilitació

80 persones que participen en el programa PedalEM del Centre Mas Sabater de Reus han fet 30.000 quilòmetres amb la bicicleta estàtica

30.000 quilometres amb pedalEM

El Centre Neurorehabilitador de la FEM a Reus, Mas Sabater, està de celebració. Les persones amb EM que enforteixen les extremitats inferiors i que participen en el programa PedalEM han aconseguit fer 30.000 quilòmetres!

Són 30.000 quilòmetres molt valuosos perquè han estat recorreguts per 80 persones, que han participat en el programa al llarg de quatre anys. A més, tenint en compte que han estat recorreguts per persones amb esclerosi múltiple o altres malalties neurològiques, cada quilòmetre ha suposat un esforç important i una motivació enorme.

Què és PedalEM?

El programa PedalEM és un projecte de neurorehabilitació que es va iniciar l’any 2018 per combatre les alteracions de les extremitats inferiors, atès que són unes de les complicacions més comunes de l’esclerosi múltiple i tenen un paper fonamental en les activitats de la vida diària. El programa és eficaç a l’hora d’enfortir les extremitats inferiors i també a l’hora de millorar la fatiga, un altre dels símptomes habituals de la malaltia.

PedalEM es basa en un entrenament de com a mínim dotze setmanes i consisteix a realitzar entre 30 i 45 minuts de bicicleta estàtica utilitzant un cicloergómetre amb retroalimentació visual. El programa està controlat per les fisioterapeutes, la infermera i l’auxiliar de clínica del centre.

El programa es fonamenta en el fet que l’activitat física regular és segura i recomanable per a les persones amb EM i en concret el pedaleig, que és una activitat que comparteix un patró muscular similar al de caminar. Les dues tasques són cícliques, requereixen moviments de flexió i extensió de maluc, genoll i turmell i tenen una activació coordinada. A més, el ciclisme proporciona una postura més segura amb relació a l’equilibri, ja que es fa de forma asseguda.

Ara s’ha arribat als 30.000 quilòmetres de pedaleig, La dada s’ha pogut conèixer perquè el centre compta amb dos dispositius que permeten recollir la distància total recorreguda. Com que sabem l’esforç que hi ha rere cada pedalada, des d’aquí volem felicitar a tots els que ho heu fet possible.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!