Els 5 articles de l’esclerosi múltiple més llegits del 2019

S’acaba l’any i és hora de fer balanç. Et presentem un resum dels 5 articles més llegits durant el 2019. Esperem que t’agradin!

10 hàbits i estils de vida saludables que has de tenir en compte si tens esclerosi múltiple

L’article més llegit de l’any ha estat aquesta revisió de la infermera de la Fundació Esclerosi Múltiple, Cinta Zabay, que inclou 10 consells per començar a cuidar-se més: des de pautes de nutrició fins al descans o l’activitat física. Els hàbits en el nostre dia a dia tenen un impacte real sobre la qualitat de vida!

La microbiota intestinal i l’esclerosi múltiple

El passat mes de maig es va publicar un article sobre la relació entre la microbiota intestinal (coneguda també com a flora intestinal) i les malalties inflamatòries com l’esclerosi múltiple. En pocs mesos ha estat també un dels més visitats. Diverses investigacions ja treballen en noves vies terapèutiques pel tractament de l’esclerosi múltiple, a través d’agents com probiòtics o suplements dietètics.

Com millorar l’equilibri en persones amb esclerosi múltiple?

Les persones amb esclerosi múltiple sovint tenen problemes d’equilibri. En aquest article s’explica què pot causar aquestes alteracions, i s’ofereixen quatre exercicis senzills que es poden realitzar a casa per millorar-ho. Alguns usuaris comenten que ja ho han provat!

Com descriure la fatiga de l’esclerosi múltiple

La infografia més visitada d’aquest 2019 ha estat “Com descriure la fatiga de l’esclerosi múltiple”. Aquesta sensació sovint és complicada d’expressar; tot i això, en aquest infogràfic es recullen algunes descripcions, i molts de vosaltres ens heu mostrat encara més maneres per detallar-ho: “és com si donessis la volta al camp de futbol 10 cops” o “és com caminar molts quilòmetres i després haver de nedar dues hores”. Gràcies!

Alexandra Lavalle: “un any després del diagnòstic és quan em trobo bé”

L’entrevista més llegida aquest 2019 ha estat de l’Alexandra Lavalle, una dona que, pocs dies abans de celebrar 40 anys, va ser diagnosticada d’esclerosi múltiple. Tanmateix, un canvi en el seu estil de vida, sobretot en l’alimentació, l’ha ajudat a sentir-se bé. De fet, afirma que passat un any del diagnòstic és quan es troba millor. Alguns dels vostres comentaris mostren que molts de vosaltres us heu sentit identificats amb ella.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!