Quins símptomes té l’esclerosi múltiple?

Cada cas d’esclerosi múltiple és únic: els símptomes de la malaltia varien d’una persona a una altra i cadascuna evolucionarà de diferent manera en funció de l’àrea danyada i de la capacitat de recuperació del seu organisme.

Els símptomes d’esclerosi múltiple (EM) dependran de l’àrea danyada i del tipus d’esclerosi múltiple. Les persones amb esclerosis múltiple remitent-recurrent (EMRR) tindran els símptomes en forma de brots, que poden durar entre dies i fins mesos, però que solen desaparèixer. Alguns dels símptomes habituals són: visió borrosa o doble, debilitat muscular, pèrdua de destresa, adormiment o formiguejos i dolors. En les formes progressives (EM primària progressiva o EM secundària progressiva), els símptomes apareixen de forma més virulenta i de manera progressiva.

A mesura que la malaltia avança, poden aparèixer altres símptomes relacionats amb el dany neurològic com espasmes, rigidesa en els músculs (espasticitat), problemes de memòria, sexuals o de concentració i incontinència urinària.

Un altre símptoma molt comú en l’esclerosi múltiple és la depressió, relacionada sovint amb el diagnòstic de la malaltia. La fatiga és també un dels símptomes més comuns i molestos. Molt freqüentment s’agreuja al final de la tarda.

Més informació a l’article Quins són els símptomes de l’esclerosi múltiple?

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!