Planejar un creuer amb esclerosi múltiple

Viatjar en creuer és una opció molt recomanable perquè les persones amb esclerosi múltiple gaudeixin de les vacances. Amb una oferta de destinacions per a tots els gustos, els creuers permeten visitar diversos ports i desfer la maleta una única vegada.

El passatger adapta el viatge a les seves pròpies necessitats. Si la fatiga apareix durant les vacances, es poden canviar els horaris i relaxar-se al vaixell o participar en les activitats programades a bord. Encara que l’accessibilitat depèn de cada creuer, la majoria de bucs compten amb cabines dissenyades per a passatgers amb discapacitat o mobilitat reduïda i les zones comunes són accessibles per a aquestes persones. Per poder reservar aquesta mena de cabines, cal planejar el viatge amb antelació. A continuació, oferim alguns consells per a fer-ho de la millor manera possible.

Triar el millor creuer


D’acord amb la llei d’igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal, els creuers haurien d’estar adaptats per garantir l’accessibilitat de les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. Malgrat tot, el grau d’adaptació no és el mateix en tots els creuers.

Abans de reservar plaça, cal assegurar-se de que el vaixell té totes les facilitats necessàries: consultar si la cabina està equipada adequadament, (cadira de dutxa, porta automàtica) i si les àrees comunes (teatres, jacuzzis, restaurants) són accessibles.

Demanar una taula prop de l’entrada del restaurant, lluny del moviment, permet gaudir dels sopars amb tranquil·litat. Per estar còmode és aconsellable triar vaixells de gran mida i construïts en els darrers tres anys.

La majoria de creuers disposen de cadires de rodes que els passatgers poden utilitzar durant els moments d’embarcar i desembarcar. Malgrat tot, si es necessita a temps complet o a terra, la mateixa organització o el creuer en pot oferir de lloguer o fins i tot potser és necessari portar-ne una de pròpia.  Per evitar confondre-la amb altres cadires de rodes, es pot marcar amb el nom o personalitzar-la. En cas de fer servir la cadira de rodes elèctrica, convé portar una cadira de rodes manual per fer-la servir al port. Algunes línies de creuers lloguen altres ajudes tècniques com ara grues hospitalàries.

Contractar les excursions a terra


Després de dies navegant, és agradable trepitjar terra ferma. Per saber amb certesa que la cadira de rodes no és un impediment, és important mirar l’itinerari del vaixell, comprovar si té algun port accessible o només es pot desembarcar amb llanxa, a més d’informar-se sobre la política referent a les llanxes per als usuaris amb cadires de rodes. Alguns ports no permeten amarrar creuers, cosa que implica que els vaixells han de fondejar prop del moll, i els passatgers arriben a port en petites embarcacions anomenades tenders. Això pot suposar un impediment per als passatgers amb problemes de mobilitat, ja que alguns creuers no permeten el transport de cadires de rodes elèctriques en aquestes llanxes. Altres les transporten manualment o tenen dispositius mecànics per a fer-ho.

Abans de contractar qualsevol excursió a terra, cal assegurar-se de que són accessibles amb cadira de rodes. Algunes excursions que la línia de creuers ofereix requereixen pujar les escales d’un autobús o desplaçar-se per camins pedregosos. Per aquest motiu, pot ser una bona idea reservar les excursions per compte propi.

Si es sol·licita per avançat, moltes línies de creuer ofereixen transport accessible per al trasllat de l’aeroport al moll i atorguen prioritat als passatgers amb mobilitat reduïda a l’hora d’embarcar. Planejar el viatge amb temps permet tenir cada detall sota control.


Accés al document original:

Tips and tricks for planning an accessible cruise https://www.cando-ms.org/ 
Disponible a: https://www.cando-ms.org/online-resources/can-do-library/accessibletravel 

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!