Mites i veritats sobre l’esclerosi múltiple

El Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple, que se celebra el 30 de maig, es dedica als símptomes invisibles de l’esclerosi múltiple. Aquesta és una malaltia encara molt desconeguda i hi ha molts mites i falses creences sobre ella. Per això, s’aprofita el dia mundial per desmentir alguns dels mites més habituals.

Entre les fake news de l’esclerosi múltiple hi ha algunes idees molt esteses com per exemple que les persones amb esclerosi múltiple no poden treballar, quan realment en molts casos i fent petites adaptacions, poden continuar amb la seva vida laboral. Una altra falsa creença és que si tens esclerosi múltiple és millor no tenir fills. La veritat és que els neuròlegs no posen cap impediment per a la maternitat i les persones amb esclerosi múltiple poden tenir fills.

Un altre cas de mites sobre l’esclerosi múltiple, que descriu la infografia inferior, fa referència a l’exercici relacionat amb la malatia. Durant un temps es va dir que les persones amb esclerosi múltiple no havien de fer exercici. No  obstant, la recerca ha fet canviar aquesta falsa creença i des de fa temps es recomana que les persones amb esclerosi múltiple es mantinguin actives i facin exercici adaptat a les seves noves circumstàncies.

Mites i veritats sobre l'esclerosi múltiple
Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!