Mites i veritats sobre l’esclerosi múltiple

El Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple, que se celebra el 30 de maig, es dedica als símptomes invisibles de l’esclerosi múltiple. Aquesta és una malaltia encara molt desconeguda i hi ha molts mites i falses creences sobre ella. Per això, s’aprofita el dia mundial per desmentir alguns dels mites més habituals.

Entre les fake news de l’esclerosi múltiple hi ha algunes idees molt esteses com per exemple que les persones amb esclerosi múltiple no poden treballar, quan realment en molts casos i fent petites adaptacions, poden continuar amb la seva vida laboral. Una altra falsa creença és que si tens esclerosi múltiple és millor no tenir fills. La veritat és que els neuròlegs no posen cap impediment per a la maternitat i les persones amb esclerosi múltiple poden tenir fills.

Un altre cas de mites sobre l’esclerosi múltiple, que descriu la infografia inferior, fa referència a l’exercici relacionat amb la malatia. Durant un temps es va dir que les persones amb esclerosi múltiple no havien de fer exercici. No  obstant, la recerca ha fet canviar aquesta falsa creença i des de fa temps es recomana que les persones amb esclerosi múltiple es mantinguin actives i facin exercici adaptat a les seves noves circumstàncies.

Mites i veritats sobre l'esclerosi múltiple

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd