Apropant l’esclerosi múltiple a l’equip de People&Culture de Sanofi-Genzyme
Trobada per sensibilitzar l’equip de People&Culture de Sanofi-Genzyme amb l’esclerosi múltiple
Amb motiu del Dia Mundial de l’esclerosi múltiple, parlem de com el seu diagnòstic afecta l’entorn laboral, i què poden fer les empreses per ser més inclusives. Gràcies als avenços en recerca, els nous fàrmacs i un diagnòstic precoç, l’evolució de l’esclerosi múltiple ha anat millorant de mica en mica i permet que la majoria de persones amb EM puguin continuar treballant, encara que en alguns casos, puguin necessitar certes adaptacions.
Tot i que el 71% de les persones amb EM, segueixen treballant fins als 31 anys després de rebre el diagnòstic, 3 de cada 4 persones enquestades asseguren que els seus responsables no saben com ajudar-les a la feina ni coneixen la simptomatologia que poden tenir i que, en una mateixa proporció, des que van comunicar la seva situació de salut no han experimentat cap adaptació al lloc de treball.
Amb aquestes dades com a context i realitat, vam estar debatent sobre el que poden fer empreses com Sanofi-Genzyme per crear entorns realment inclusius en què es deixin a acceptar les diferències i treballar per apropar les diverses realitats i necessitats que les persones poden tenir. Durant la trobada es van compartir casos d’èxit relacionats amb la sensibilització a les empreses i a més una persona amb EM va explicar com malgrat tenir estudis universitaris, postgraus i un màster, no troba una feina que li permeti teletreballar el 100% de la jornada, ja que té limitacions en la seva mobilitat.
El diagnòstic de l’esclerosi múltiple continua creixent cada any, i amb ell el nombre de persones que veuen alterada la vida en un moment crucial per al desenvolupament de tots els seus projectes personals, socials, familiars i professionals.
Heu d'iniciar la sessió per comentar.
Tens un compte? Inicia la sessió ara!
Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!