Ángel Hernández dona el llegat de la seva esposa a la recerca en EM

L’home que va ajudar a morir la seva dona amb esclerosi múltiple ha donat el seu llegat a la recerca de l’esclerosi múltiple primària progressiva en el projecte M1

Àngel Hernández i Maria José Carrasco

Maria José Carrasco tenia esclerosi múltiple des de feia 30 anys i va demanar al seu marit, Ángel Hernández, que l’ajudés a morir.

Ara, Hernández ha donat el llegat de la seva esposa, 300.000€, al projecte M1 de recerca per l’esclerosi múltiple primària progressiva. El projecte M1 ja havia anunciat per aquest any ajuts per a la recerca valorats en 200.000€ i ara, gràcies a la donació hi haurà una convocatòria excepcional de 300.000€, que portarà el nom de Maria José Carrasco.

Un comitè seleccionarà 3 projectes de recerca entre els que es presentin a la convocatòria i es destinaran 100.000€ a la recerca de cada projecte.

Projecte de recerca d’esclerosi múltiple M1

El Projecte M1 impulsat per la federació espanyola d’esclerosi múltiple, capta fons per a la recerca posant el focus en les formes progressives de l’esclerosi múltiple, que són les més desconegudes. Una part d’aquests fons es destinen a l’Aliança Internacional d’EM Progressiva, que impulsa la recerca sobre les formes progressives d’EM i l’altra part es gestiona a través de la Red Española de Esclerosis Múltiple (REEM), que integren 25 equips espanyols de recerca. Des de les dues organitzacions es fa recerca en EM progressiva per augmentar els coneixements i tractaments sobre aquest tipus d’EM, que no és el majoritari.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!