Estudi de biomarcadors en persones voluntàries sense malalties neurològiques

El Cemcat busca persones voluntàries sense EM que no siguin familiars directes de persones amb EM per fer un estudi sobre esclerosi múltiple

Vols contribuir a l’avenç de la recerca de l’esclerosi múltiple? El Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) busca persones voluntàries sense malalties neurològiques, que no siguin familiars directes de persones amb esclerosi múltiple, per fer un estudi de biomarcadors.  Si compleixes aquestes condicions o tens amistats que les compleixin, anima’ls a participar-hi!  Fer-ho és molt senzill.

Quin és l’objectiu del projecte?

Obtenir valors de referència d’algunes proteïnes en persones sanes, sense malalties neurològiques diagnosticades, per comparar-los amb els valors obtinguts en persones amb esclerosi múltiple. Aquestes dades permetran determinar de forma més precisa el pronòstic i la resposta al tractament d’aquesta malaltia.

Quines proteïnes s’investiguen?

S’analitzaran els nivells de neurofilaments de cadena lleugera (NfL) i proteïna àcida fibrilar glial (GFAP). Ambdues molècules es troben al sistema nerviós de totes les persones i l’augment dels seus valors es pot relacionar amb la gravetat d’algunes malalties neurològiques, entre les quals es troba l’esclerosi múltiple.

Quines proves em faran?

Una extracció convencional de sang (1 sol tub). No és necessari estar en dejú. Previ a fer l’extracció, et sol·licitaran aportar dades generals mitjançant un qüestionari molt breu.

Qui hi pot participar?

1. Persones voluntàries majors de 18 anys empadronades a Catalunya i que disposin de la targeta sanitària de Catalunya.
2. Persones voluntàries que no tinguin malalties neurològiques diagnosticades.
3. Persones voluntàries que no siguin família directa (pare, mare, germà/ana o fill/a) d’una persona amb esclerosi múltiple.

On es fa l’extracció?

Al Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), dins del recinte de l’Hospital Vall d’Hebron a Barcelona, de dilluns a divendres no festius, entre 9.30 h i 12.00 h. La prova pot durar, com a màxim, 10 minuts.

Em donaran resultats?

Donat que es tracta d’un estudi d’investigació i que les dades seran anonimitzades, no es podrà emetre cap informe de resultats personalitzats per les persones participants voluntàries.

Com es tractaran les meves dades?

Es facilitarà un consentiment informat per firmar i es recolliran les dades següents: data de naixement, sexe, pes, talla i hàbit tabàquic. Les dades personals de cada participant seran tractades amb plena confidencialitat i completament anonimitzades segons el que disposen les normatives vigents de protecció de dades personals, el reglament (UE) 2016/679 de 27 d’abril de 2016 (GDPR).

Per participar en l’estudi

Escriu a cem-cat@cem-cat.org
Assumpte: Estudi biomarcadors 2024

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!