Mantenir l’activitat física amb EM

Presenten un estudi al RIMS que assenyala que mantenir l’activitat física en l’EM tindria un efecte modificador de la malaltia

Mantenir l’activitat física quan es té EM és fonamental. Així es va evidenciar en la conferència de la xarxa europea de rehabilitació en Esclerosi Múltiple (RIMS), que es va celebrar durant l’octubre. Durant la conferència es van tractar aspectes com els estils de vida i els factors ambientals en l’esclerosi múltiple així com les infeccions i la remielinització. A més, la innovació i la tecnologia en el suport a la neurorehabilitació també van centrar l’atenció dels experts.

En el marc d’aquest congrés, des de la Unitat de Rehabilitació de Barcelona -UNER- Cemcat es va presentar un pòster sobre la importància de mantenir l’activitat física en l’EM. El treball se centrava sobre els efectes positius de la rehabilitació en la deambulació i l’equilibri.  El pòster es basa en un estudi retrospectiu amb 907 pacients amb els quals es contempla la rehabilitació física integral.

La importància de mantenir l’activitat física amb EM

Actualment, hi ha un nombre important de persones amb esclerosi múltiple, que té algun grau de mobilitat reduïda. Això fa que la seva independència quedi limitada. D’aquí, la necessitat d’establir programes de rehabilitació dirigits a millorar l’equilibri i les alteracions de la marxa causades per la debilitat muscular, l’espasticitat, la fatiga o la falta de coordinació, entre d’altres. L’objectiu del pòster era analitzar l’impacte de la rehabilitació en la deambulació i l’equilibri.

Les conclusions mostren un efecte positiu immediat de la rehabilitació integral. Així, la hipòtesi amb la qual es treballa és que mantenir l’activitat física tindria un efecte modificador de la malaltia. Malgrat que tot sembla indicar que és així, el pòster subratlla que calen més estudis per confirmar la hipòtesi.

Referències

Pòster: https://www.fem.es/wp-content/uploads/2022/11/poster-rims-2022.pdf

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!