5 recursos que poden millorar la vida dels pacients amb EM

Herbes estranyes i meravelloses, aparells d’alta tecnologia, dietes revolucionàries, entrenaments amb resultats miraculosos. Aquests són alguns dels recursos i “cures” per a l’EM que es poden trobar avui dia a internet. No obstant això, no hi ha cap evidència clínica que demostri la seva eficàcia.

A continuació, s’enumeren 5 solucions que sí ajuden els pacients amb EM a millorar la seva qualitat de vida.

Mètode Pilates

Seguir un entrenament físic i mental pot aportar beneficis a les persones que tenen esclerosi múltiple. De fet, s’ha demostrat l’eficàcia dels exercicis de reforçament de la part mitjana del cos, que poden millorar la flexibilitat, l’equilibri i la resistència muscular. Un ha provat que el Pilates clínic (combinació de Pilates i exercicis de respiració) té beneficis també per a les persones amb EM. Els participants de l’estudi han dut a terme sessions de Pilates dues vegades a la setmana durant dos mesos i els resultats de les proves d’esforç físic i cognitiu han estat molt positius.

Exercici d’estimulació mental

Utilitzar l’rehabilitació cognitiva donen resultats en pacients amb EM i milloren la seva atenció i velocitat mental. Els exercicis d’estimulació mental es basen en la repetició d’activitats dissenyades per estimular les connexions neuronals del cervell.

Realitat virtual

La realitat virtual pot ser la solució per aquells pacients els quals els beneficia realitzar activitat física en un ambient fresc. John Quarles, professor d’informàtica nord-americà diagnosticat d’EM, ha desenvolupat Shark Punch. Es tracta d’una aplicació que permet nadar de manera virtual a casa mentre es fuig d’un tauró. El joc encara està en procés de desenvolupament però de ben segur que aviat serà una nova opció.

Exercicis de musculació

La teràpia de vibració de cos sencer, aquella en la qual es fa exercici sobre una plataforma vibratòria, pot afavorir la mobilitat i la . Els músculs es contrauen i es relaxen involuntàriament. Segons un estudi de l’associació britànica Multiple Sclerosis Trust, les sessions de vibració regulars combinades amb exercicis tradicionals són més beneficioses per a la reducció del dolor i dels espasmes musculars. Els participants van descriure tenir una millor qualitat de la son, una reducció dels espasmes durant la nit i més facilitat per pujar i baixar escales.

És recomanable, però, parlar amb un metge o fisioterapeuta de confiança abans de provar aquestes màquines en gimnasos propers.

Sensors de moviment

Aquesta solució tecnològica creada per científics canadencs consisteix en una càmera que analitza la manera de caminar. Utilitza els mateixos sensors de moviment de videojocs interactius i pretén facilitar als metges la supervisió de l’evolució de l’EM i determinar l’efectivitat del tractament.

Cal tenir present que cap d’aquestes solucions és una cura a la malaltia, però és positiu que s’incrementin els recursos per a controlar l’EM.

 
Accés al document original:
Formas inesperadas de controlar tu EM. Disponible a: http://www.livinglikeyou.com/es/stories/detail/unexpected-ways-to-manage-your-ms

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!