Si l’Esclerosi Múltiple fos un dia, seria dilluns o divendres?

L’actitud amb què es fa front a l’esclerosi múltiple és molt important i fins i tot pot tenir influència en el desenvolupament d’alguns símptomes. L’estat d’ànim fa que es vegi la vida d’una o altra manera i, en aquest sentit, els dies de la setmana (amb la rutina que impliquen), comporten, moltes vegades, que les persones estiguin de millor o pitjor humor. Com és la setmana, però, quan es viu amb esclerosi múltiple?

Dilluns pot ser probablement el pitjor dia després d’un cap de setmana sense estrès, presses, sense haver d’aixecar-se aviat o pensar en el que caldrà fer la setmana següent. I és possible que el dilluns sigui el dia de la setmana propici per perdre l’autobús i, sense cap dubte, menys productiu. Però amb el pas de la setmana, l’ànim torna al seu lloc i el dia a dia es fa més suportable.
Les persones amb esclerosi múltiple tenen dies bons i dies dolents, i les reaccions són molt diverses. Des de tenir ganes de fer moltes coses durant el dia a no voler sortir del llit. I els dilluns conviden precisament a no voler sortir de casa.
Els dimarts, en canvi, la situació pot canviar lleugerament. Hi ha més ganes de fer coses i les persones no se senten tan desanimades com el primer dia de la setmana. Amb esclerosi múltiple, els dimarts són dies que s’afronten amb una mica més d’energia, la quantitat justa per anar tirant. No obstant això, a l’hora de sopar difícilment hi haurà forces per fer moltes més coses.
La motivació del dimecres pot ser veure com el divendres cada vegada és més a prop. Per persones amb EM aquest dia de la setmana pot ser l’idoni per anar al supermercat, fer la rentadora i descansar la resta del dia estirat al sofà. I ja arriba el dijous! Aquest dia un es troba probablement menys cansat i amb ganes de fer coses. De fet, les tasques domèstiques semblen més fàcils de fer els dijous que no pas els dilluns.
I finalment divendres! És el moment ideal per relaxar-se i es nota que l’energia torna a estar al seu lloc, la suficient com per afrontar el cap de setmana amb ganes de fer de tot. Dissabte i diumenge un es pot trobar genial, amb ganes de menjar-se el món. Mentalment és el millor moment des de fa temps, els moviments semblen més fàcils de fer i el dolor gairebé inexistent. Es poden visitar amics i fer les activitats que no s’han pogut fer anteriorment. Dilluns queda molt lluny encara i no cal preocupar-se per la setmana vinent. Cal aprofitar el moment! El repte, però, és afrontar cada setmana amb EM intentant que cada dia sigui com un divendres.
Accés al document original:
Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!