La FEM i Cim project s’uneixen per oferir un projecte d’oci inclusiu

El projecte és el primer pas per oferir activitats a la natura per a persones amb esclerosi múltiple

La FEM i CIM Project s’han unit per tirar endavant un projecte d’oci inclusiu. Es tracta del primer pas que culminarà amb l’oferta a les persones associades a la FEM d’activitat física inclusiva a la natura. CIM Project és una entitat sense ànim de lucre, impulsada per tècnics esportius de muntanya i professionals sanitaris que treballen conjuntament per promocionar la pràctica de l’activitat física i esportiva en un entorn d’inclusió en l’àmbit de la natura i la muntanya.

Tant per CIM Project com per la FEM la inclusió no és un mètode o una tècnica sinó una forma de concebre la societat i el dret de totes les persones a compartir els mateixos espais. Mitjançant l’activitat física a la natura volem promoure aquest valor facilitant la inclusió com a dret fonamental, potenciant les capacitats que cada persona pugui tenir.

En aquest projecte conviuen els beneficis que la natura ha demostrat per si mateixa, tant físics com emocionals. Per això les activitats de muntanya estan adaptades a qualsevol persona, sigui quina sigui la seva condició. Els participants ho poden fer envoltats de la seva família, amics i companys que comparteixin passió per aquestes activitats. A més, les activitats o esports de natura poden ser una eina de prevenció i promoció de la salut i oferir al mateix temps un manteniment físic i emocional.

Enric Riera té esclerosi múltiple, fa escalada i ha participat en activitats organitzades per CIM Project. Explica que aquest projecte ajuda a moltes persones com ell a sortir de casa. “Es demostra que es pot fer tot amb temps, recursos i motivació i si no es pot fer una via se’n fa una altra”, ha explicat. Per a ell, fer esport és important perquè aconsegueix esforçar-se, autosuperar-se i, en definitiva, ser feliç.

 

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!