Aquesta bicicleta té esclerosi múltiple

El seient és incòmode, el manillar està descentrat i les rodes pesades fan difícil avançar. Aquesta bicicleta té esclerosi múltiple i ha estat creada per sensibilitzar a la societat sobre els símptomes amb els que els afectats d’EM conviuen.

Amb motiu del desè aniversari de la MS Melbourne Cycle, una cursa solidària en bicicleta que es celebrarà el proper mes de març a Melbourne (Austràlia) i que pretén conscienciar sobre l’EM, la medallista paralímpica Carol Cooke Am ha liderat un equip format per neuròlegs, fisioterapeutes, mecànics de bicicletes i persones amb EM per dissenyar aquesta bicicleta. Les seves múltiples tares provoquen que el ciclista experimenti sensacions similars als símptomes de l’EM.

El pes dels materials a les rodes es suma a la resistència que el ciclista suporta per avançar. Les dents trencades de l’engranatge l’impedeixen tenir el control de la velocitat, la direcció i l’impuls. L’equilibri de la bicicleta està alterat per una corba a l’estructura del marc d’acer. Incorrectament dissenyat per a recórrer llargues distàncies i ajustat a un nivell que resulta incòmode, el seient esdevé dolorós després d’un temps. Una lleugera corba a la forquilla provoca que la bici es mogui erràticament. Les boles col·locades sota la cinta dels manillars causen sensació d’agulles i entumiment. A través de l’empatia, aquesta campanya pretén que la societat prengui consciència de l’esclerosi múltiple.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!