Recomanacions de la Societat Catalana de Neurologia davant la covid-19

La Societat Catalana de Neurologia recomana vacunar-se i repassa els efectes en els diferents tractaments

La Societat Catalana de Neurologia ha publicat un seguit de recomanacions per a les persones amb esclerosi múltiple davant la covid-19 i especialment davant les vacunes.

En un document elaborat pels doctors experts en EM:  Olga Carmona -Fundació Salut Empordà-; Susana Otero i Jordi Rio -Cemcat-; Cristina Díez i Lluís Ramió -Hospital Josep Trueta- i Elvira Monteis -Hospital del Mar-  es dona resposta a les preguntes més freqüents sobre esclerosi múltiple i coronavirus.

Els experts expliquen com afecten els diferents tractaments a la vacunació. Entre d’altres indiquen que no és recomanable aturar els tractaments de Fingolimod, Interferó, Acetat de Glatiràmer, Natalizumab, Teriflunomida o Dimetilfumarat per la vacunació de covid. En canvi, amb tractaments com l’Alemtuzumab, Cladrivina o Ocrelizumab, adverteixen, l’eficàcia de la vacuna de la covid es podria veure reduïda.

Els doctors també diuen que la vacuna és segura però recomanen un seguiment per part del neuròleg davant de qualsevol símptoma o reacció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd