La FEM aposta per la reorientació digital de dones amb discapacitat

La demanda de professionals digitals s’ha incrementat a Barcelona en un 80% mentre que l’oferta, només ha crescut un 23%

La Fundació Esclerosi Múltiple inicia una nova línia de reorientació professional per a dones amb discapacitat cap a les noves ocupacions emergents de l’ecosistema tecnològic amb el projecte “Fem Digital Talent”. Ho fa a través d’una aliança estratègica amb Inesdi Digital Business School i Barcelona Digital Talent.

 L’objectiu del programa és nodrir 2 necessitats actuals: per una banda, que les dones amb discapacitat i perfil qualificat, puguin continuar conciliant els 3 àmbits de la seva vida (personal- familiar, professional i cura de la seva salut) sense haver-ne de sacrificar cap, i per una altra, donar resposta a la creixent demanda de talent femení digital que Barcelona genera.

El procés de reorientació comptarà amb diferents tallers motivacionals, competencials i específics en competències digitals, una formació on-line dividida en 5 mòduls que combinen la visió estratègica i la pràctica del màrqueting i de la comunicació, i un acompanyament posterior a l’empresa a través de diferents accions de networking.  Segons les tres entitats impulsores al llarg de 2021 hi participaran un mínim de 20 persones.

Amb el nou projecte volem obrir les portes a dones amb discapacitat en un sector que, actualment, està oferint moltes oportunitats i en el qual hi predominen els homes. Creiem que hem d’avançar cap a un model de societat més inclusiu en tots els sentits i trencar amb els estereotips que encasellen a les persones amb discapacitat en ocupacions de més baixa qualificació”, ha explicat Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple.

És necessari que el nou ecosistema digital sigui el més inclusiu possible i treballi per reduir la bretxa de gènere. Ens hem d’esforçar per promocionar la formació digital entre les dones, que actualment representen una quarta part del talent digital a Catalunya. Aquesta iniciativa impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple és un bon exemple de col·laboració i cooperació entre entitats que permetrà reforçar el rol de la dona en posicions digitals, un aspecte clau pel nostre desenvolupament futur”, ha assenyalat Jordi Arrufí, director del programa de Talent Digital de Mobile World Capital Barcelona.

La nova línia formativa s’integra en el compromís de l’entitat a l’agenda 2030, dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (4 i 8), com el programa de beques femtalent de la Fundació, que es va posar en marxa l’any 2016 per millorar el perfil professional de les persones amb discapacitat i impulsar l’accés a oportunitats laborals més especialitzades.

 

Demanda creixent de talent digital

La demanda de talent tecnològic creix de manera imparable any rere any i la crisi de la covid-19  ha evidenciat el pes que estan adquirint aquests professionals en tots els sectors empresarials.  I és que, malgrat la davallada generalitzada en el ritme de contractacions durant la pandèmia,  a Catalunya es van publicar fins a 6.700 ofertes de feines digitals en el període de març a maig de 2020, una xifra que se situa molt per sobre de la mitjana d’altres sectors.

La digitalització de les empreses i el teletreball són dos dels principals factors que han permès la continuïtat de l’activitat, segons apunta l’informe Digital Talent Overview 2020 elaborat per Barcelona Digital Talent.  A més, cada cop es fa més evident que qualsevol treballador, sigui quina sigui la seva posició dins l’empresa, ha de tenir habilitats tecnològiques que li permetin desenvolupar la seva tasca diària.

L’esclat tecnològic que s’ha experimentat en els últims anys, però, contrasta amb una manca de professionals qualificats que puguin cobrir la creixent demanda, fet que provoca que la bretxa del talent digital sigui cada cop més gran. Tant és així que en els últims dos anys, la demanda d’aquests professionals s’ha incrementat a Barcelona en un 80% mentre que l’oferta de professionals digitals disponibles només ha crescut un 23%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd