Formem a empreses per afrontar la selecció de personal de forma inclusiva

Un procés inclusiu no és senzill en el context de les presses i la competitivitat, per això a Grup Zurich ho estan treballant des de fa anys

Fa més de 6 anys que la FEM treballa el desenvolupament de la política inclusiva del Grup Zurich. L’objectiu és unificar la visió que s’adopta per a afavorir la normalització de la discapacitat a la companyia.

En aquesta ocasió, li ha tocat el torn a l’equip de persones (Recruitment, HRBP i laboral), com a agents de canvi prioritaris. Aquest equip té a les seves mans la decisió d’obrir les portes a candidatures amb talent i discapacitat, garantint així la igualtat d’oportunitats.

Les altes demandes internes, l’estrès, els objectius interns, el fet d’haver de cobrir una vacant de manera urgent, ens poden portar a formular una pregunta que vulneri els drets de la persona a la qual estem entrevistant. Així es pot posar en dubte la imatge de marca que una empresa pugui tenir.

En aquest aspecte, un procés de selecció inclusiu comença des del moment que definim les funcions a realitzar i les competències necessàries per fer-les.

Les claus de la inclusió de la diversitat

Al llarg de la formació, vam recordar les diferents fases que componen un procés de selecció. Des de la publicació de l’oferta en el portal d’ocupació o lloc web, fins a la defensa de la candidatura davant el nostre/a client intern/a (mànagers). Vam fer èmfasi en la importància de fer atenció als biaixos inconscients que poden influir en la presa de decisions. També a tenir més coneixement de cara a treballar-los, a consensuar la nomenclatura correcta i inclusiva que podem utilitzar per referir-nos a les persones amb discapacitat. Per últim, vam concretar aquelles preguntes que es poden fer en una entrevista de selecció, i aquelles que de cap manera podem esmentar.

Ens encoratja veure la conscienciació de les persones treballadores envers la diversitat. Cada vegada hi ha més consciència de la necessitat de continuar formant-se en temes de diversitat, per aconseguir ser més professionals en el seu lloc de treball.

 

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!