Manuela Gutiérrez

"Al principi no saps que necessites neurorehabilitació"

A Manuela Gutiérrez, de 42 anys, li va costar acceptar la malaltia, i fer neurorehabilitació l’ha ajudat en tot el procés.

Manuela Gutiérrez té EM

Mare d’una nena de 4 anys, d’un nen de 5 i d’un de 21, a la Manuela la van diagnosticar fa dos anys. Al principi, reconeix, es negava la malaltia. “Coixejava una mica i em va costar assimilar-ho”. Es va adonar que necessitava ajut i va adreçar-se a la Fundació Esclerosi Múltiple de Reus. Avui està encantada d’assistir al centre on fa neurorehabilitació perquè se sent escoltada i treballa conjuntament amb els professionals els aspectes que necessita, que en el seu cas, que camina amb crosses, són millorar l’equilibri i l’estabilitat. “Al principi no tenia sessions psicològiques i ara ja en tinc. Al centre he après que malgrat l’esclerosi múltiple es poden fer moltes coses, encara que no siguin les mateixes que feia abans.”

La Manuela treballava en una empresa i notava que estava perdent cognitivament. No ho notava ningú més i al principi ho va atribuir a l’esgotament de ser mare treballadora.  Avui amb una EM progressiva considera que el tractament psicològic “no és de primera necessitat però és primordial” i està satisfeta de fer neurorehabilitació.

“El centre neurorehabilitador és genial perquè et rep gent que treballa amb l’EM, és gent empàtica, que t’entén i que dona importància al que dius.”