Xavier Montalban, Premi a la Trajectòria Investigadora als hospitals de l’ICS

El director del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya ha estat guardonat per la seva contribució al desenvolupament de la recerca dins de l’Institut Català de la Salut

Xavier Montalban, director del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), cap del servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i del grup de recerca en Neuroimmunologia Clínica del Vall d’Hebron Institut de Recerca, així com vicepresident de la Fundació Esclerosi Múltiple, ha estat guardonat per la seva contribució significativa al desenvolupament de la recerca dins de l’Institut Català de la Salut.

 

Divendres 10 de novembre, l’Institut Català de la Salut (ICS) va celebrar la 14a Jornada de Recerca de l’ICS. L’acte va aprofundir en temes de la recerca actual que es duu a terme a l’ICS. Entre d’altres, les teràpies avançades, la medicina de precisió, l’ús secundari de les dades o la intel·ligència artificial, que definiran la pràctica clínica del futur. Durant la trobada, es van fer públics els noms de les persones guanyadores de la convocatòria 2023 dels diferents Premis a la Trajectòria Investigadora.

 

Els Premis a la Trajectòria Investigadora tenen per objectiu fomentar i reconèixer la investigació biomèdica d’alta qualitat, de caràcter preclínic i clínic, que es du a terme als diversos centres de la institució. Els guardons es divideixen en quatre categories: trajectòria investigadora als Hospitals de l’ICS, trajectòria investigadora a l’atenció primària de l’ICS, trajectòria investigadora infermera de l’ICS i investigador/a jove de l’ICS. Enguany, en la primera categoria, han estat distingits els Drs. Xavier Montalban i Antoni Bayes.

 

El Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l’ICS 2023 reconeix a professionals que han contribuït de forma significativa al desenvolupament de la recerca en ciències de la salut en l’àmbit de l’atenció hospitalària a l’ICS amb una activitat de reconegut nivell científic. “És un honor rebre aquest important reconeixement de la institució de la qual formo part. Constitueix una motivació per seguir treballant per totes les persones que confien en nosaltres”, declara el Dr. Montalban.

Un premi per a una llarga trajectòria

Al llarg de més de tres dècades de trajectòria professional, la incansable implicació i dedicació del Dr. Xavier Montalban ha suposat un impacte substancial en totes les àrees de la investigació i atenció clínica de l’esclerosi múltiple.

Com a resultat de la seva tasca investigadora, ha publicat més de 800 articles en revistes de prestigi nacional i internacional. També ha dirigit 34 tesis doctorals, ha impartit més de 500 conferències i ha dirigit o col·laborat en més de 70 projectes de recerca. Així mateix, el seu treball ha rebut múltiples reconeixements i premis. Entre ells, destaquen el 2023 Charcot Award de la Multiple Sclerosi International Federation (MSIF). Aquesta és la distinció internacional més prestigiosa dins de la comunitat científica i social de l’esclerosi múltiple. Igualment, ha rebut el premi a la trajectòria investigadora John Dystel de l’American Academy of Neurology (AAN) i la National Multiple Sclerosi Society (NMSS), atorgat l’any 2022, en reconeixement d’aportacions que han canviat el curs del diagnòstic i el tractament de l’esclerosi múltiple.

 

 

 

 

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!