Vestir còmodament i sentir-se bé amb esclerosi múltiple

Tenir cura del cos és bàsic per a sentir-se a gust amb un mateix. Utilitzar peces de roba i calçat còmodes que facilitin el canvi de vestuari i dur un tall de cabell senzill són algunes de les claus per a mantenir un bon estil de vida.

Manicura i pedicura

S’ha de tenir en compte la importància que té mantenir una bona higiene podal i la possibilitat d’utilitzar alguns productes de suport que permetin un accés i neteja més fàcil dels peus. Generalment, els pacients amb EM amb afectació moderada tenen problemes a l’hora de cuidar els peus i ungles i poden aparèixer lesions, enduriments a les plantes del peu que poden dificultar els moviments i interferir en l’ús del calçat. Es recomana visitar el podòleg per tal de rebre consells sobre la cura de peus.

Fer-se un canvi de look

Tots necessitem sentir-nos a gust amb el nostre aspecte físic. Però si els dits de les mans i braços no són suficientment forts per segons quin estil de cabell, es recomana fer ús d’aparells com assecadors lleugers o valorar la possibilitat d’anar més sovint a la perruqueria per tal d’evitar estar sempre pendent del pentinat. L’estilista pot recomanar un pentinat fàcil de portar i que amb poc esforç la persona pugui lluir bé.

Dones i homes, com més senzills siguin els vestits millor

Vestir de manera elegant i fàcil és compatible, i per això és sempre recomanable comprar peces de roba que aportin comoditat i que incloguin tancaments amb velcro, gomes o anelles a les cremalleres en lloc de botons petits. Per això, és millor utilitzar roba més senzilla com jerseis o dessuadores de tela. Pel que fa al pressupost, no cal embogir. Un polo negre amb mocadors de colors i altres accessoris pot ser més que suficient per vestir de manera elegant.

Pel que fa als homes, un dels reptes és dur un vestit amb corbata. Què caldria fer amb les corbates que donen més problemes? Simplement deixar el nus ja fet en les que preferim per tal que només calgui ajustar o desajustar, o comprar un passador. Si la combinació és possible, es recomana vestir una jaqueta amb una camisa de coll obert.

Peus a terra

Per a moltes dones amb EM, els talons no són una bona alternativa. Hi ha moltes botigues de calçat que poden oferir soles de sabata menys relliscoses i que permeten lluir elegància a la persona que la porta. Es recomana l’ús d’un calçat d’entre 2 i 5 centímetres d’alçada, amb bon suport a nivell de taló i, segons les necessitats individuals, amb major suport a nivell de turmell.

Reservar a casa un petit espai per a tots els productes que calguin

El lavabo o el dormitori poden ser llocs idonis per tenir un espai propi. Per exemple, és molt millor tenir un mirall fix al lavabo que no pas un que s’hagi d’agafar. D’aquesta manera serà més fàcil maquillar-se o afaitar-se. S’aconsella parlar amb un terapeuta ocupacional de l’adaptació del bany i de les alçades adequades del mirall, ja sigui quan es realitza una acció a peu dret davant la pica o assegut en la cadira de rodes.

Maquillatge

Els maquillatges d’avui dia fan que realment amb pocs productes es pugui aconseguir un aspecte molt agradable. És millor utilitzar aquells que ofereixen una doble funció, com per exemple hidratants o maquillatge doble efecte.

Accés al document original:

Look Good and Feel Good With MS. Disponible a: http://www.webmd.com/multiple-sclerosis/live-thrive-16/feel-best/slideshow-look-feel-good

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!