Sessió informativa sobre el virus Epstein-Barr i l’EM

El doctor Xavier Montalban i la directora de la FEM explicaran tot el que sabem fins avui sobre el paper del virus Epstein-Barr en l’EM

Programa

Informacio virus epstein-barr i em

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat) han organitzat una sessió informativa per explicar tot el que sabem fins avui sobre la relació entre el virus Epstein-Barr (VEB) i l’esclerosi múltiple. 

Durant la sessió, que es farà en línia el divendres 25 de febrer a les 5 de la tarda, el doctor Xavier Montalban, director del Cemcat i cap del Servei de Neurologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, i la directora executiva de la FEM, Rosa Masriera, intentaran aclarir els dubtes i les preguntes entorn de la relació entre el virus i l’EM.

Podràs seguir la sessió en directe des del Youtube de la Fundació o des d’aquesta mateixa plana a www.fem.es/veb

Inscriu-te a la xerrada i si tens preguntes, fes-nos-les arribar.

21 comentaris

 1. Maite ha dit:

  ¿ cómo nos podemos beneficiar del hallazgo del virus Epstein-Barr los que ya tenemos la esclerosis múltiple ? Gracias

 2. Rosa ha dit:

  Es pot tractar el virus si el tens actiu?

 3. cris ha dit:

  Tengo a una amiga que tiene Esclerosis pero que no contrajo la mononucleosis (que es causada por este virus) por tanto ¿Que tipo de relación hay entre este virus y la mononucleosis y la esclerosis?

 4. cris ha dit:

  ¿En que puede influir este hallazgo para los futuros tratamientos?

 5. Marta ha dit:

  Els que ja tenim EM ens podrem vacunar i beneficiar d’aquest descobriment o només és beneficiaran els que no tenen EM?

 6. Patricia Sánchez ha dit:

  Passar el virus Epstein-Barr en el primer trimestre de l’embaràs i que la meva filla hagi desenvolupat una malatia autoinmune de tipus digestiva. Pot tenir alguna relació?
  Jo vaig tenir el primer brot 9 anys després de passar el virus.

 7. Karen Torres ha dit:

  Amb quin nivell es troba la recerca d’algun medicament per a l’EM Primària Progresiva?

 8. Anna ha dit:

  Bon dia, no veig còm poder fer la ins crio a la conferència del dia 25 de febrer. Cal apuntar se o accedint al web indicat el dia de la xerrada es suficient? Moltes gràcies.

 9. Josep Maria Gallinat Barrio ha dit:

  Divendres a les 5 tinc sessió de fisio. Em podeu baixar la xerrada?

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Sí, enviarem l’enllaç amb el vídeo a totes les persones inscrites perquè el pugueu veure en un altre moment si així ho voleu.

 10. Meritxell ha dit:

  Hola, el va passar la mononucleosi de petit, jo, tinc EM, quant augmenta la possibilitat de que pateixi EM? S’hauria de fer controls preventius ??
  Gràcies

 11. M Teresa Pérez Soler ha dit:

  Jo vaig ser positiva al EBV durant forces anys, i fa 12 anys que em varen diagnosticar EM, però vaig fer-me analìtiques i farà un parell d’anys ja no em sortien títols pel virus. “El mal ja està fet”…si, però, (recordant que l’ Esclerosi Múltiple (EM)depén també de factors genètics i mediambientals):
  1.-el puc tornar a contraure?
  2.-si el torno a passar em pot afectar encara més a la ja desenvolupada EM?
  3.-ara que ja no sóc positiva al virus, pot millorar la situació de la meva EM?
  4.-mentre ets positiu a aquest virus, va actuant sobre la EM?
  5.-sabem que quan estem baixos de moral baixa la immunitat, la qual cosa pot ajudar a contraure infeccions novament d’aquest (?) i altres agents infecciosos..
  Gràcies!

 12. Carme Galceran ha dit:

  Podrà reparar la mielina amb un tractament pel Epstein-Barr ?
  Serà un tractament generalirzat per tots els pacients d’EM RR ?

 13. Núria ha dit:

  Hola, voldria saber si podré veure el video, sobre el virus eptein barr, en unaltre moment, que no sigui el dia 25 de febrer de 17-18h? moltes gràcies.Núria

  1. Fundació Esclerosi Múltiple ha dit:

   Sí enviarem l’enllaç amb el vídeo a totes les persones inscrites perquè si no ho podeu veure en directe ho pugueu fer en un altre moment.

 14. Alfredo Castellanos ha dit:

  Benvolguts/des de Cemcat,
  som l’Alfredo Castellanos i la seva dona, la Núria Megias.
  No ens hem inscrit a la sessió sobre el virus de l’Epstein Barr perquè no hem volgut posar online els nostres DNIs , així que per aquest formulari
  us passem a exposar la pregunta que us faríem per la conferència del proper 25 de febrer.

  – Estaria bé poder aconseguir la analítica per la qual se sap si un pacient d’Esclerosi Múltiple va patir en algún moment del passat el Virus Epstein Barr?
  des dels CAPS sembla ser que no es pot demanar aquesta prova de l’històric d’aquest virus, només si la persona el té en el moment en el que es fa l’analítica.
  Per exemple jo com a malalt d’esclerosi secundària progressiva voldria saber si en algún moment de la meva vida vaig patir el virus Epstein Barr o no.

  Gràcies per fer arribar aquesta pregunta al doctor Montalbán i al seu equip.

  Atentament,

  Alfredo Castellanos i Núria Megias

 15. Patricia ha dit:

  Hola,
  A los 14 años tuve una parella con monucleosis. Estuve con él por unos seis meses. Es posible que contrajé el virus que estuvo latente por 4 años cuando me detectaron la enfermedad?

 16. Cecilia ha dit:

  La meva filla va pasar el virus als 10 anys bastan fort i l’hi han diagnosticat la EM als 19 si l’hi agesin fet alguna prova llavors hages pogut evitar tan de dolor? O quan tenia dolor podien haver Relacionat el virus am la EM mes aviat i estalviar tan dolor? Perque crec que l’hi podien haver fet abans una resonancia cranial abans i evitar tan temps de contractures,fisios,etc ?

  1. Anna ha dit:

   Hola,
   s’ha parlat de diverses qüestions com el tabaquisme, l’alcohol, l’obesitat, etc. Es tenen en compte en els estudis temes com la menstruació o la menopausa i quina és la seva incidència en la malaltia?

 17. Joan Carles Jimenez Seres ha dit:

  Voldria inscriurem a la xerrada, agrairia m enviin l enllaç de la grabacio, ja que avui a la tarda no la podre seguir. Gracies

 18. Maria Teresa Pérez Soler ha dit:

  Jo vaig treballar a Suïssa amb Virus Epstein -Barr per l’institut suïs per l’asma i l’al.lèrgia SIAF, a Davos durant 5 anys.Treballavem amb el virus per immortalitzar cels B (fer-les cancerígenes i així tenir-ne moltes pels experiments). Treballava amb campanes de fluxe laminar. D’això fa ara uns 28 anys. Al cap de 12 anys em varen diagnosticar Esc Multiple, encara que ja tenia símptomes feia al menys 4 anys. No vaig notar mai que haguès passat cap episodi relacionat amb aquest virus, però si em vaig fer analítica al meu brot debut, i en vaig sortir positiva al Epstein-Barr Virus. Com a curiositat. al cap de 8 anys , els primers símptomes de EM i al cap de 4 més, el primer brot. per la vostra informació.

Comments are closed.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!