Una nova app facilita la comunicació entre persones amb EM

Compartir coneixement i connectar. Aquests són dos dels principals objectius de la nova aplicació Con la EM, que permet a les persones afectades trobar suport emocional i consells professionals sobre temes que poden ser d’interès, com alimentació o relacions sexuals. Aquesta nova app neix doncs, amb la voluntat de convertir-se en un espai de comunicació, una comunitat virtual que, a més, serveix com a suport d’informació professional d’utilitat per a les persones afectades.

A banda de comunicació i connexió, l’aplicació també és aprenentatge i entreteniment perquè inclou jocs de caràcter cognitiu que ajuden el pacient en la seva rehabilitació. En superar-los, la persona amb EM pot decidir a quina associació de pacients dedicada a la malaltia se li atorga un premi amb finalitat social. D’aquesta manera, l’app va més enllà de la pantalla.

Segons el neuròleg Guillermo Izquierdo, de l’Hospital Macarena de Sevilla, les funcionalitats de Con la EM poden incidir en els mecanismes fisioterapèutics de les persones amb EM. A més, segons explica Águeda Alonso (Presidenta de la Federación de Asociaciones de Esclerosis Múltiple de Andalucía i de la Asociación Sevillana de Esclerosis Múltiple) el perfil dels afectats és, en general, molt actiu a les xarxes, inquiet i molt obert a les noves tecnologies i recursos.

L’aplicació Con la EM ha estat una iniciativa de l’empresa Merck.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!