Un fàrmac redueix les lesions de l’EM

L’evobrutinib, encara en fase d’estudi, ha aconseguit  reduir les lesions cerebrals de l’esclerosi múltiple remitent-recurrent.

El fàrmac evobrutinib redueix les lesions cerebrals actives en l’esclerosi múltiple remitent-recurrent, que és el tipus d’esclerosi múltiple majoritari.

L’evobrutinib és un inhibidor de la tirosina quinasa, que resulta clau en el desenvolupament dels limfòcits B i és el primer inhibidor que s’administra oralment. Aquest inhibidor bloqueja les cèl·lules que ataquen a la mielina i redueix  les lesions cerebrals de l’esclerosi múltiple en la ressonància magnètica.

El fàrmac ha aconseguit bons resultats en un assaig clínic en fase II, que ha liderat el doctor Xavier Montalban, cap del Servei de Neurologia-Neuroimmunologia de l’Hospital Vall d’Hebron i director del  Cemcat. 

L’estudi s’ha fet durant 52 setmanes en pacients de 18 a 65 anys amb esclerosi múltiple remitent-recurrent. En l’assaig, s’ha demostrat que l’evobrutinib està ben tolerat i els seus efectes positius es noten passades només 12 setmanes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd