Trobades per a la inclusió laboral

La xarxa per a la inclusió laboral de Barcelona organitza 3 sessions per impulsar la inclusió

La Fundació Esclerosi Múltiple com a membre de la Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB), juntament amb deu entitats més, ha organitzat un cicle de xerrades en línia adreçades a empreses, per promoure la inclusió laboral i fer valdre les plantilles diverses.

El cicle va començar el passat 6 d’octubre amb una xerrada de Josep Maria Canyelles, expert en responsabilitat social de les empreses i organitzacions, que des del 2004 es dedica a promoure la responsabilitat social empresarial per mitjà d’iniciatives com Respon.cat, -de la qual és coordinador- i Josep Maria Batalla, responsable creatiu i soci fundador del Grup La Casa de Carlota & friends, ambdós experts en la temàtica.

Amb títol Repensant l’empresa del futur claus per a la inclusió amb els ODS” el primer webinar del cicle ens ha deixat reflexions tan interessants com:

  • Les organitzacions han de fer una gestió responsable més enllà del compliment de la llei.
  • No és inclusió, és normalitat.
  • Contractem des de les capacitats, no perquè tinguin discapacitat.

Aquestes i altres reflexions han permès debatre els diferents motius que porten a les empreses a contractar a persones amb talent i discapacitat.

La responsabilitat de construir empreses inclusives ha de ser compartida per tots els agents socials que intervenen en la definició d’un procés de selecció.  Les empreses inclusives són la porta d’inclusió de les persones amb discapacitat.

Si vols conèixer més aspectes sobre com treballar la inclusió a la teva empresa, els beneficis que suposa i com tenir èxit en aquest procés hi ha 2 trobades previstes més.

  • Beneficis per a les empreses. La inclusió beneficia a totes, de les petites a les més grans.”: 10 de novembre a les 12.30 h.
  • Inclusió amb èxit, quins són els factors que ho fan possible.”: 3 de desembre a les 12.30 h.
Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!