El dimecres 28 de juny es va celebrar a la seu de la Fundació Barcelona Capital Nàutica la presentació de la 30 a edició del “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”. Aquest any amb una efemèride molt especial, ja que el “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” celebra 30 anys. La cita serà el pròxim 9 de juliol i, com és habitual, tothom podrà fer una capbussada per l’esclerosi múltiple. Hi ha més de 500 piscines de tota Catalunya que hi participen.
L’esportista Ona Carbonell apadrina l’edició d’enguany del Mulla’t. Ona Carbonell ha fet una crida a la participació ciutadana amb un salt davant la costa de Barcelona. “Us animo a tots a celebrar els 30 anys del Mulla’t omplint les piscines el pròxim 9 de juliol per donar suport a totes les persones que viuen amb esclerosi múltiple i promoure la recerca sobre aquesta malaltia”. Ona Carbonell ha volgut agrair la tasca de tots els que treballen per donar visibilitat a l’esclerosi múltiple i normalitzar-la.
Per la seva part, Rosa Masriera, directora de la Fundació Esclerosi Múltiple ha destacat el treball realitzat per la FEM durant aquests 30 anys. “Des de la Fundació es va impulsar el primer centre de neurorehabilitació. Un model innovador que després s’ha estès a la resta de l’Estat Espanyol i que ha tingut uns efectes molt positius, demostrats per l’evidència científica, que afavoreixen el benestar de les persones amb esclerosi múltiple”. També ha volgut agrair a la ciutadania, els col·laboradors, els patrocinadors i padrins haver fet possible el Mulla’t al llarg dels 30 anys.
Els fons recaptats en aquesta iniciativa es destinen als diferents programes de suport per millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple. Aquest any, la Fundació centra els seus esforços en l’EM avançada. Tot i els diferents tractaments actuals, en molts casos la malaltia continua progressant i deriva a un estat d’EM avançada. Això pot afectar de forma significativa la qualitat de vida.
La Copa Amèrica amb l’esclerosi múltiple
Durant l’acte, també es va comunicar l’acord signat entre la Fundació Esclerosi Múltiple, Esclerosis Múltiple España i la Fundació Barcelona Capital Nàutica. Gràcies a aquest acord s’impulsaran diferents activitats coincidint amb la celebració de la Copa Amèrica. L’objectiu és donar visibilitat al col·lectiu de persones que viuen amb esclerosi múltiple, conscienciar sobre la malaltia i promoure la recerca. D’aquesta manera s’aprofitarà la rellevància i la força comunicativa d’aquest esdeveniment.
La 37a edició de la Copa América se celebrarà a Barcelona al 2024. Es tracta de la competició de vela més important del món i un esdeveniment esportiu amb una gran repercussió. L’esport i les activitats relacionades amb el món nàutic poden contribuir positivament a millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple. En aquest sentit, Ignasi Armengol, director de la Fundació Barcelona Capital Nàutica, ha destacat que es tracta d’un acord a llarg termini i aquesta és la primera de moltes actuacions que vindran. “Compartim els valors socials, de formació, i per l’esport, i afegirem el nostre coneixement en innovació, tecnologia i alta competició per impulsar accions que vincularem amb la Copa Amèrica” ha afegit.
A l’acte també hi ha assistit David Escudé, regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, que ha assenyalat que “aquest tipus de malalties a vegades viuen a les fosques i se’n parla massa poc. És important que persones com l’Ona Carbonell i diferents entitats com la nostra, que col·laborem, puguem donar tota l’ajuda possible. Els polítics estem obligats a mullar-nos”.
“Han estat 30 anys d’una tasca impressionant. La campanya es va anar ampliant a tot el territori i ara es fa el “Mójate”. Us animo a tots a mullar-vos i us desitjo que aquest aniversari no sigui només una fita momentània, i arribem a 30 anys més” ha desitjat Ana Torredemer, presidenta de Esclerosis Múltiple España.
Avenços en els tractaments
El Dr. Xavier Montalban, director del Cemcat i vicepresident de la FEM, ha posat en relleu els avenços mèdics aconseguits en aquests anys. “Des de fa 30 anys, hem passat de tenir zero tractaments, un mal pronòstic en general i que el 50% dels pacients diagnosticats necessitessin ajuda per caminar al cap de 10 anys. I ara tenim 16 medicaments amb els quals hem aconseguit millorar molt el pronòstic de la malaltia. A més, tenim recursos per fer el diagnòstic més ràpidament i poder començar el tractament de forma precoç”.
“Jo recomano a tothom parlar de la seva malaltia, compartir-ho amb el seu entorn. Va bé per guanyar confiança en un mateix, i també és molt important per tenir el suport de les persones que estan al teu costat dia a dia” ha expressat Enric Riera, persona que conviu amb esclerosi múltiple.
Com participar al Mulla’t
A través de la web www.mullat.cat es pot consultar el llistat de totes les piscines que s’han sumat a l’edició d’enguany del Mulla’t. També es pot accedir des d’aquesta web a la botiga en línia on hi ha tots els productes del Mulla’t 2023 i fer el nostre donatiu.
Heu d'iniciar la sessió per comentar.
Tens un compte? Inicia la sessió ara!
Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!