Hi ha tractaments i recerca

Recerca i tractament

Si t’han diagnosticat esclerosi múltiple i has d’iniciar un tractament estàs de sort. Avui es pot triar entre molts  tractaments, que cada vegada s’adequen més als símptomes i a l’estat de la persona. Fa 20 anys en canvi, només hi havia cortisona per tractar-se i no fa tants anys no hi havia ni tan sols tractaments que no passessin per injeccions.

Avui, gràcies a la recerca, existeixen molts tipus de fàrmacs amb efectes secundaris força tolerables, que alenteixen l’evolució de la malaltia i permeten a la persona viure amb qualitat de vida.

Tot i que encara se sap poc sobre l’esclerosi múltiple, la malaltia s’atribueix a una combinació de causes i per això es fa recerca de forma coordinada des de diferents disciplines. Només sabent què causa l’esclerosi múltiple serem capaços de prevenir i aturar la malaltia. Avui la recerca se centra en diversos aspectes com ara la reparació de la mielina, els bacteris intestinals, les influències en l’estil de vida i la predicció del curs i la progressió de l’esclerosi múltiple per poder prendre les millors decisions en quan a tractament.