Revista

08.10.2018

Revista 47 Fundació Esclerosi Múltiple

Revista 47 Fundació Esclerosi Múltiple: el diagnòstic precoç, la rehabilitació per tractar els brots, l'esclerosi múltiple infantil, l'hospital de Sant Pau, la guia pràctica sobre EM i feina per a professionals sanitaris

21.03.2018

Revista 46 Fundació Esclerosi Múltiple

La revista de la Fundació Esclerosi Múltiple tracta aspectes com els avenços en l'esclerosi múltiple. Estem més a prop d'aconseguir la cura? La revista inclou un reportatge sobre els transtorns de la son. Les persones amb esclerosi múltiple que tenen trastorns de son tenen més risc de patir fatiga. Altres aspectes que s'aborden són les teràpies complementàries i alternatives com la medicina tradicional xinesa o la teràpia musical i un estudi sobre la percepció que tenen les persones amb esclerosi múltple de la seva salut i qualitat de vida.

05.09.2017

Revista 45 Fundació Esclerosi Múltiple

La publicació de la Fundació Esclerosi Múltiple se centra en la microbiota intestinal com a factor de risc de l'esclerosi múltiple. Alguns estudis han associat la seva alteració a un increment de possibilitats de patir malalties autoimmunes. La revista també inclou un reportatge sobre el nou centre neurorehabilitador de Lleida i dedica les planes centrals a la inserció laboral i l'empoderament del pacient. En aquest sentit, la Fundació Esclerosi Múltiple ha posat en marxa el programa TreballEM conjuntament amb Novartis per fomentar l'ocupabilitat.

22.03.2017

Revista 44 Fundació Esclerosi Múltiple

La revista de la Fundació Esclerosi Múltiple tracta d'avenços en la investigació amb cèl·lules mare, el tractament i recerca que es fa d'esclerosi múltiple als hospitals Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona i entrevistes a Dani Rovira que ha protagonitzat la pel·lícula 100 metros i Ramón Arroyo, amb qui s'ha basat la pel·lícula

09.09.2016

Revista 43 Fundació Esclerosi Múltiple

La revista 43 de la Fundació Esclerosi Múltiple tracta dels avenços en la predicció de l'esclerosi múltiple. En aquest sentit es tracta des del primer gen que causa l'EM i que s'ha descobert recentment com de fàrmacs com l'Ocrelizumab,, daclizumab, fluorosamina i ozanimod. La publicació tracta sobre els drets i deures dels pacients amb esclerosi múltiple, de l'estudi que ha fet l'Hospital de Dia de la Fundació a Reus i que demostra que la pràctica de l'exercici aeròbic regular té efectes positius en els pacients d'esclerosi múltiple. La revista també inclou una entrevista a Bruno Bergonzini, actor afectat d'Esclerosi Múltiple i conté informació sobre les preocupacions dels joves amb esclerosi múltiple. En aquest sentit es tracten aspectes com el futur laboral, la formació acadèmica, la família, la parella, la fatiga, que afecta a un 61% dels adulsts joves i de símptomes amb àmplia afectació com l'equilibri o la visió.

09.02.2016

Revista 42 Fundació Esclerosi Múltiple

La revista de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) tracta del 31 congrés ECTRIMS a Barcelona i del camí cap a la individualització dels tractaments. Els avanços en la personalització dels tractaments i la investigació en biomarcadors van ser els principals temes del Congrés on també es va tractar de l'ocrelizumab, el primer fàrmac amb resultats positius en el tractament de l'esclerosi múltiple primària-progressiva.La revista també ofereix consells per viure amb esclerosi múltiple com ara buscar ajuda per vèncer la depressió durant l'evolució de la malaltia o mantenir una dieta sana i equilibrada. Aquests consells es van oferir a la Jornada de Pacients. El Mulla't i la campanya Una Poma per la Vida són altres dels temes que tracta la revista.

29.07.2015

Revista 41 Fundació Esclerosi Múltiple

La revista de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), número 41, obre portada amb un anàlisi dels nous tractaments d'esclerosi múltiple disponibles. També inclou un reportatge de fatiga i esclerosi múltiple i en l'apartat d'avenços i EM explica que fàrmacs i fisioteràpia són una possible combinació determinant per una evolució positiva de l'esclerosi múltiple. En aquest sentit, s'està realitzant una prova pilot: la clínica del brot al centre d'esclerosi múltiple de Catalunya. La revista també tracta sobre els Grups d'Ajuda Mútua que té en marxa la FEM als diversos hospitals de dia.

19.02.2015

Revista 40 Fundació Esclerosi Múltiple

La revista de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), número 40, obre portada amb els 25 anys de la Fundació Esclerosi Múltiple. Inclou també un reportatge sobre hàbits saludables i esclerosi múltiple i anuncia el programa Som Cuidadors que ofereix cursos per a persones cuidadores de pacients d'EM. Els cursos de Som Cuidadors són online i presencials. La revista inclou entrevista a voluntaris de la Fundació Esclerosi Múltiple i en l'apartat d'avenços i EM analitza l'adherència als tractaments d'esclerosi múltiple

01.01.2015

Revista 39 Fundació Esclerosi Múltiple

La revista de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM)tracta sobre els efectes del tabaquisme sobre l'esclerosi múltiple. D'altra banda, la publicació de la FEM dedica diverses planes a tractar les causes de l'esclerosi múltiple. Estem més a prop de conèixer les causes de l'EM? La revista de la Fundació tracta també del servei d'assessorament legal adreçat a les persones amb EM que tinguin consultes o dubtes legals i del servei d'atenció psicosocial en què s'acompanya el pacient al llarg de tota la seva malaltia posant al seu abast els serveis que necessiti.

01.12.2014

Revista 38 Fundació Esclerosi Múltiple

Revista de la Fundació Esclerosi Multiple (FEM) número 38