T’expliquem com seguim al teu costat

Des que va començar el confinament ens hem reiventat i hem posat tota la maquinària per continuar treballant des de casa i ‘on-line’.

La responsabilitat d’oferir a les persones amb EM un servei de qualitat ha estat i continua sent la nostra prioritat. I més encara en aquests moments de dificultat extrema. T’expliquem com treballem en les diferents àrees.

En l’àmbit assistencial l’objectiu durant aquest període de confinament ha estat i és mantenir les persones en contacte amb la Fundació, per acompanyar-les, orientar-les i oferir pautes per evitar el deteriorament de la seva salut física i emocional.

Neurorehabilitació i atenció domiciliària

Hem transformat l’activitat diària al format on-line mitjançant diferents programes, alguns en directe, via videoconferències; d’altres en diferit, mitjançant pautes escrites i audiovisuals i per telèfon, en el cas de persones que no disposen de mitjans per connectar-se. Per posar un exemple, estem organitzant grups d’exercici de fisioteràpia, de manualitat o de suport emocional on-line.

En aquests dies de confinament hem fet:

  • Més de 1.500 intervencions (telefòniques o per videoconnexió) amb les i els usuaris dels centres.
  • Més de 100 usuaris i usuàries participant en activitat dirigides en directe.

Servei d'acompanyament

Des del servei d’acompanyament l’activitat s’ha centrat en donar continuïtat al suport psicosocial i acompanyar totes les persones amb EM durant el confinament, oferint suport emocional, social i orientació envers tots aquells dubtes que genera el covid-19.

Alguns exemples de teràpies que estem fent actualment:

  • Teràpia psicològica d’afrontament individualitzada on-line, per a persones amb EM i familiars.
  • Grup de suport per a persones amb EM on-line

Cemcat

La Unitat de Neurorehabilitació de la Fundació va tancar i el seu espai ara l’ocupa el servei d’Hematologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron, que ha quedat desplaçat del seu emplaçament habitual per instal·lar una UCI.

Tot l’equip està teletreballant. Inicialment es va contactar telefònicament amb els usuaris i usuàries ingressats i actualment el seguiment i suport es fa per videoconnexió i telefònicament, proposant realitzar activitats a domicili des de les diferents àrees.

Centre Especial de Treball

Quan es va decretar l’estat d’alarma el FEM-CET no estava preparat al 100% per teletreballar. Un cop fetes les adaptacions ja es treballa des de casa. L’equip de psicòlegs està realitzant un seguiment diari de tot el personal. Aquest seguiment se centra especialment en les persones que tenen dificultats per adaptar-se al teletreball o al confinament.

Formació i intermediació laboral

El confinament no impedeix formar-se. Per això, hem aprofitat la situació per potenciar tallers competencials i formacions en habilitats professionals, en format on-line. Contactem amb possibles col·laboradors externs de cara a establir aliances. També contactem amb les empreses amb ofertes obertes per saber en quina situació es troben i detectar oportunitats.

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!