Suport psicosocial a les persones amb EM

 La FEM i la Fundació “La Caixa” firmen un conveni de col·laboració per donar un suport i assessorament psicosocial a persones amb esclerosi múltiple i les seves famílies

La Fundació “La Caixa” i la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) han signat un conveni pel desenvolupament del servei d’acompanyament amb un suport individualitzat a les persones amb esclerosi múltiple i les seves famílies.  El conveni, firmat en el marc de la convocatòria Catalunya 2020, es basa en la promoció de l’autonomia personal i l’empoderament de la salut a través d’activitats d’atenció psicosocial a persones amb EM i el seu entorn més proper. L’objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i en concret l’ODS3, Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom en totes les edats.

Aquest projecte és la primera porta d’entrada a la FEM. A través del servei d’acollida, la psicòloga i la treballadora social, amb el rol de gestora de cas, rep a la persona amb EM l’informa, l’orienta i l’assessora sobre els serveis de la Fundació, o altres recursos externs. La gestora de cas traça per a cada persona un itinerari de suport amb una metodologia centrada amb la persona i a través de decisions compartides. D’aquesta manera, es treballa per obtenir un major grau d’autonomia i inclusió social.

El servei inclou accions d’acompanyament psicològic individualitzat a persones amb esclerosi múltiple, així com als seus familiars a través d’un programa individualitzat d’afrontament, treballant l’impacte emocional del diagnòstic i els principals estressors de la malaltia. També inclou dotar a l’entorn mes pròxim d’estratègies per millorar la seva qualitat de vida, evitar la claudicació i promoure una acció més eficaç en les cures.

Una de les accions centrals del servei són els grups d’ajuda mútua per a persones amb EM. Aquests grups van néixer a través de les demandes de les persones que accedien al servei que van creure amb la necessitat de trobar-se amb persones amb un procés vital similar per compartir experiències, pors i dubtes i poder millorar l’autogestió de la malaltia. Aquests grups se celebren durant l’any distribuïts en diferents franges d’edat.

Amb el suport de:

Fundació "la Caixa"

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd