Riure i Esclerosi Múltiple, quins beneficis té?

Els científics són cada vegada més conscients que les emocions exerceixen un paper crucial per determinar la progressió i efectes de les malalties cròniques. Això ha portat a estudiar com les teràpies que inclouen l’humor i el riure poden contribuir a millorar el benestar del pacient.

Un estudi dirigit pel Dr. Theodore Brown, director de neurorehabilitació a l’EvergreenHealth Multiple Sclerosis Center, Washington, EE.UU, investiga com la teràpia del riure pot influir en l’estat d’ànim, estrés i eficiència en persones amb esclerosi múltiple (EM). Cal tenir en compte que els trastorns neurològics, com EM i el Parkinson, poden causar símptomes d’ansietat i problemes de son, entre altres dificultats.

Els investigadors analitzen la depressió, la fatiga i l’ansietat en els participants, així com també la percepció que els seus familiars i cuidadors tenen sobre aquestes afeccions. Els investigadors esperen que aquest tipus d’estudis motivi els metges a incorporar pràctiques basades en l’humor en els protocols d’atenció comú per a l’EM.

L’anàlisi incorpora un programa que consisteix en exercicis de respiració, riure, relaxació i converses agradables. Els pacients afirmen sentir-se menys ansiosos i deprimits.

Molts pacients amb EM presenten algunes dificultats que els condiciona per poder fer alguna activitat física. El riure es considera un exercici aeròbic, i 50 minuts de riure poden ajudar a desenvolupar els músculs centrals i facials.

És un canvi d’actitud el que marca la diferència: crear distància entre el que creiem que és dolorós i el que realment és dolor. El riure no sempre significa felicitat, sinó una forma d’alleugerir la tensió. És una forma de millorar la funció immune mitjançant l’augment de l’activitat cardiovascular i la millora de la funció limfàtica amb la respiració profunda i l’augment d’oxigen. La investigació mostra que el riure augmenta la tolerància al dolor i també contraresta l’ansietat i la depressió.

 

Accés al document original:

How Laughter Can Help People with Multiple Sclerosis. HealthLIne. Setembre 2017. Disponible a: https://www.healthline.com/health-news/laughter-can-help-wwith-multiple-sclerosis

Heu d'iniciar la sessió per comentar.

Tens un compte? Inicia la sessió ara!

Vols crear el teu compte? Inscriu-te ara!