Regenerar la mielina

Identifiquen un possible interruptor molecular per a la regeneració de la mielina en l’esclerosis múltiple

Recerca i esclerosi múltiple

La Clínica Mayo dels Estats Units ha identificat un possible interruptor molecular que podria permetre regenerar la mielina i reparar el dany neurològic en malalties com l’esclerosi múltiple. L’estudi està en fase molt embrionària i es tractaria d’eliminar el receptor activat per proteasa 1 (PAR1).

Els investigadors han observat en ratolins amb dany a la mielina que aquesta es va regenerar i encara va obtenir millors resultats afegint un inhibidor de PAR1 a les cèl·lules al laboratori.  El següent pas és provar l’inhibidor en models d’esclerosi múltiple avaluant a persones amb EM.

L’equip de la investigació està liderat pel Dr. Isobel Scarisbrick, que ha afirmat que en aquest estadi de la recerca “no estem recomanant als pacients que prenguin aquest inhibidor en aquest moment.”

2 comentaris

  1. Anabel ha dit:

    Ojalá este año que empieza ahora nos traiga buenas noticias para poder intentar solucionar y acabar con la EM. Espero buenas noticias para este maldito mal

  2. Josep ha dit:

    Que arribi aviat!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

FUNDACIÓ PRIVADA PER A LA LLUITA CONTRA L'ESCLEROSI MÚLTIPLE és el Responsable del tractament de les dades personals de l'Interessat i l'informa que aquestes dades seran tractades de conformitat amb el que disposen les normatives vigents en protecció de dades personals, el Reglament (UE) 2016/679 de 27 de abril de 2016 (GDPR). Per informació del tractament consulti: https://www.fem.es/rgpd